Sport

Rico Verhoeven moet wereldtitel verdedigen: "Ben nog steeds koning"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven moet wereldtitel verdedigen: "Ben nog steeds koning"

Rico Verhoeven zal op 7 december opnieuw zijn wereldtitel verdedigen in het Gelredome. Tijdens het Glory-evenement neemt Rico Verhoeven het op tegen de winnaar van het gevecht tussen de zwaargewichtvechters Levi Rigters en Bahram Rajabzadeh die later deze maand de strijd met elkaar aangaan.

Rico Verhoeven kondigt nieuw gevecht aan

Rico Verhoeven kondigde het nieuws aan op Instagram met een speciale post. In de caption schreef hij het volgende: "Op 7 december 2024 stap ik weer de ring in om mijn titel te verdedigen. Ik kijk ernaar uit om over twee weken mijn tegenstander te zien opstaan. Wie van de twee het ook wordt, ze zullen de beste versie van zichzelf moeten brengen. De countdown begint."

Daarnaast vindt Rico Verhoeven het ook belangrijk om te laten zien dat hij nog steeds 'de koning' is. "Levi is gevaarlijk, maar zolang ik bovenop zit, houd ik de riem. Misschien is Levi wel een toekomstige kampioen, maar niet zolang ik de leiding heb. Bahram heeft veel praatjes, maar praten is goedkoop. Als hij Levi verslaat, kan hij bewijzen dat de hype serieus is", aldus Verhoeven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rico Verhoeven heeft al sinds 2014 titel

Rico Verhoeven heeft sinds 2014 de wereldtitel in het zwaargewicht stevig in handen. In november 2023 verdedigde hij zijn titel succesvol door Tariq Osaro te verslaan tijdens Glory: Collision 6. Voor die overwinning stond Verhoeven echter twee jaar langs de kant door knie- en rugblessures. Hierdoor moest het geplande titelgevecht tegen Antonio Plazibat begin 2023 worden geannuleerd.

Ster advertentie
Ster advertentie