Sport

Oud-voetballer Ronnie S. verdacht van handel in 2217 kilo cocaïne, Quincy Promes reageert

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Oud-voetballer Ronnie S. verdacht van handel in 2217 kilo cocaïne, Quincy Promes reageert

De veertigjarige oud-voetballer Ronnie S. wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van het verhandelen van ruim tweeduizend kilo cocaïne. De oud-speler van NAC Breda, FC Twente en Wigan Athletic zou zich volgens het OM schuldig hebben gemaakt aan cocaïnehandel en witwassing. Voor Quincy Promes was er reden genoeg om te reageren op dit nieuws. Laatstgenoemde werd veroordeeld tot zes jaar cel voor de smokkel van ruim 1300 kilo cocaïne.

Ronnie S. gearresteerd met familie voor handel in cocaïne

Op 10 juni van dit jaar werd Ronnie S. met enkele familieleden gearresteerd door de politie. Volgens het OM zou de oud-speler van NAC Breda in 2021 en 2022 grote sommen geld verdiend hebben met de handel in drugs. De verdenkingen van justitie zijn sterk doordat de politie Pretty Good Privacy-berichten heeft weten te kraken. Dat zijn versleutelde berichten die door de politie moeilijker te kraken zijn. Na de aanhoudingen zijn er verschillende woningen doorzocht. Daar vond de politie zo’n 100.000 euro aan contant geld. Ook zijn er verschillende luxegoederen in beslag genomen zoals een jacht, drie woningen, sieraden, horloges, voertuigen en zelfs fitnessapparaten.

Ronnie S. is enige die nog vastzit

Momenteel is oud-voetballer Ronnie S. de enige die nog vastzit. De rest van zijn opgepakte familieleden zoals zijn ouders, broer en vriendin zijn alweer vrijgelaten door de politie. Zijn advocaat vroeg de rechter om S. vrij te laten, maar daar ging de rechter niet in mee. Het OM stelde dat er vluchtgevaar uitgaat van de oud-speler van NAC Breda, aangezien zijn voortvluchtige broer ook in Dubai zit. Het is niet bekend of en wanneer Ronnie S. terecht zal staan.

Reactie Quincy Promes op verdenking Ronnie S.

Zoals bekend, is Ronnie S. niet de enige (ex-)profvoetballer die verdacht of veroordeeld is voor drugshandel of -smokkel. Ook Quincy Promes werd eerder dit jaar veroordeeld tot zes jaar cel voor zijn aandeel in de smokkel van cocaïne. Onder een Instagrampost van Voetbalzone over Ronnie S. reageerde Quincy Promes: "Shout out naar de mensen die woke zijn." Deze reactie vulde de oud-international aan met een lachemoji.

foto: Instagram

Reactie Quincy Promes op verdenking Ronnie S.

Ster advertentie
Ster advertentie