Sport

Quincy Promes gaat ondanks mogelijke uitlevering aan de slag bij United FC uit Dubai

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes gaat ondanks mogelijke uitlevering aan de slag bij United FC uit Dubai

Volgens sommigen zit Quincy Promes diep in de penarie sinds hij twee veroordelingen in Nederland aan zijn broek heeft en nu wacht op een mogelijke uitlevering. Onlangs ontkrachtte de 32-jarige voetballer dit in een preview van zijn nieuwe nummer door te stellen dat hij “allang gewonnen heeft”. Mogelijk is dit gevoel onlangs bevestigd voor hem, want binnenkort zal hij aan de slag gaan voor zijn nieuwe club United FC uit Dubai.

Quincy Promes tekent in Dubai eenjarig contract

Op Instagram meldt de club uit de Verenigde Arabische Emiraten dat er een grote speler aankomt. In de bijbehorende reel zien we dat Quincy Promes medisch gekeurd wordt bij United FC. Promes zal uitkomen op het tweede niveau van de Verenigde Arabische Emiraten.

Bij United FC tekent Quincy Promes een contract voor een jaar. In dat contract is een opvallende clausule vastgelegd. Daarin staat dat de aanvaller transfervrij naar Spartak Moskou mag vertrekken zodra hij toestemming krijgt om de Verenigde Arabische Emiraten te verlaten.

Reacties op United FC na contracteren van Quincy Promes

Vele mensen op het internet zijn niet te spreken over de beslissing van United FC om in zee te gaan met Quincy Promes. De club uit Dubai krijgt veel kritiek in de reacties onder de post van de bekendmaking. Zo schrijft iemand: "Dus deze club staat voor criminele activiteiten, geweld en drugstransporten? Beetje raar wat mij betreft." Weer een ander schrijft sarcastisch: "Gefeliciteerd met het aantrekken van een veroordeelde crimineel die wereldwijd gesignaleerd is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veroordeling Quincy Promes en mogelijke uitlevering vanuit Dubai

Quincy Promes werd in het afgelopen jaar tweemaal veroordeeld voor het neersteken van zijn neef en het smokkelen van ruim 1300 kilo cocaïne. De oud-Ajacied waande zich veilig in Rusland, maar liep tijdens een trainingskamp in Dubai met zijn voormalige club Spartak Moskou toch tegen de lamp. Hij werd vastgezet en de Nederlandse autoriteiten vroegen meteen om zijn uitlevering. Na twee maanden detentie mocht hij tot op de dag van vandaag zijn uitleveringsproces in vrijheid afwachten. Wel mag hij de Verenigde Arabische Emiraten niet verlaten. Het is niet bekend wanneer er uitsluitsel zal komen over zijn uitlevering.

Ster advertentie
Ster advertentie