Up 2 Date

PVV-Minister Faber niet blij met nieuwe aanvraag Mikael: “Kan zo niet langer doorgaan”

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. PVV-Minister Faber niet blij met nieuwe aanvraag Mikael: “Kan zo niet langer doorgaan”

Onlangs werd bekend dat de elfjarige Mikael met zijn moeder een nieuwe aanvraag heeft ingediend voor een verblijfsvergunning. Daarom gaat hun geplande uitzetting naar Armenië voorlopig niet door. Minister Faber van de PVV is hier echter niet blij mee. Volgens de Minister van Asiel en Migratie is het niet de bedoeling dat Mikael en zijn moeder constant procedures blijven ‘stapelen’, zo vertelde ze in gesprek met RTL Nieuws.

Mikael dient nieuwe aanvraag in voor verblijfsvergunning

Volgens de wet hadden Mikael en zijn moeder het land vandaag moeten verlaten. Dat is precies 28 dagen nadat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) oordeelde dat de twee niet langer in Nederland mogen blijven. Volgens de IND zou het elfjarige jongetje te lang buiten beeld zijn geweest om nog aanspraak te maken op een verblijfsvergunning. Mikael en zijn moeder besloten na dit oordeel opnieuw te procederen voor een verblijfsvergunning via zijn vader. Die heeft namelijk wel een permanente verblijfsvergunning omdat hij met een Nederlandse vrouw kinderen heeft die ook de Nederlandse nationaliteit dragen. Via deze weg hopen Mikael en zijn moeder alsnog te mogen blijven in Nederland.

Minister Faber reageert op nieuwe aanvraag Mikael

Minister Faber is niet blij met het nieuwe proces dat nu in gang wordt gezet. Volgens de PVV-politica is het niet wenselijk dat Mikael en zijn moeder nieuwe aanvragen blijven doen. Ze is dan ook van mening dat er op deze manier geen eind komt aan de situatie van Mikael en zijn moeder. Hierover zei Minister Faber: “Het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op een nieuw proces, maar er moet natuurlijk wel gekeken worden naar dat stapelen, want dat kan natuurlijk niet zo doorgaan, want zo kun je ook geen beleid maken." Het is niet bekend wanneer Mikael en zijn moeder uitsluitsel zullen krijgen over een eventuele verblijfsvergunning.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie