Up 2 Date

Donald Trump doet bizarre uitspraak tijdens groot debat over immigranten: "Ze eten huisdieren"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Donald Trump doet bizarre uitspraak tijdens groot debat over immigranten: "Ze eten huisdieren"

Donald Trump deed wel een hele interessante uitspraak tijdens het debat met Kamala Harris in Philadelphia. Trump beweerde namelijk dat Haïtiaanse immigranten in Springfield, Ohio “honden en katten eten".

Donald Trump over immigranten

Donald Trump heeft tijdens het debat met Kamala Harris veel verschillende uitspraken gedaan, maar één hiervan viel toch wel erg op. Tijdens het debat zei hij namelijk het volgende: "Dit is wat ze met ons land hebben gedaan door miljoenen mensen toe te laten en kijk wat er gebeurt in steden door het hele land", begon hij. "In Springfield eten ze de honden. De mensen die zijn binnengekomen. Ze eten katten. Ze eten de huisdieren van de mensen die daar wonen. En dit is wat er in ons land gebeurt. Het is schandalig", beweerde de voormalige president. Terwijl hij sprak, keek Harris ongelovig naar hem en begon te lachen.

De journalist die het debat leidde corrigeerde Donald Trump en reageerde hierop met dat ABC News contact had opgenomen met de gemeente van de stad. "ABC News nam contact op met de gemeentesecretaris daar. Hij vertelde ons dat er geen geloofwaardige meldingen zijn van huisdieren die zijn geschaad, verwond of misbruikt door leden van de immigrantengemeenschap", vertelde hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar komt de bewering van Trump vandaan?

Die bewering komt voort uit een bericht op sociale media, dat blijkbaar afkomstig was uit Springfield. Hierin beweerde een inwoner van de stad dat de Haïtiaanse gemeenschap dieren, waaronder katten en honden, zou "slachten" voor consumptie.

Iemand van Trumps team deelde de bewering opnieuw na het debat en ook Elon Musk heeft bijgedragen aan het verspreiden van deze claim. Hij deelde deze beweringen op zijn platform X (voorheen Twitter), waardoor de geruchten nog meer aandacht kregen. De politie van Springfield verklaarde dat er geen bewijs was om de bewering te ondersteunen.

Ster advertentie
Ster advertentie