Up 2 Date

Veroordeelde Rai Vloet breekt stilte na dood van vierjarige Gio: “Ben geen monster”

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Veroordeelde Rai Vloet breekt stilte na dood van vierjarige Gio: “Ben geen monster”

Rai Vloet veroorzaakte in 2021 een verkeersongeluk waarbij de vierjarige Gio overleed. De voetballer reed bijna tweehonderd kilometer per uur en was ook onder invloed van alcohol. Vorig jaar werd Vloet veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden. Hij ging tegen dit vonnis in beroep, maar besloot dit later toch in te trekken waardoor zijn celstraf onherroepelijk is. Rai Vloet besloot voor het eerst zijn verhaal te doen aan het AD: “Ik ben geen monster.”

Rai Vloet veroorzaakt fataal ongeluk waarbij vierjarige Gio overlijdt

14 november 2021: de dag dat Rai Vloet inreed op een auto waarin een vader, moeder en twee kinderen zaten. Beide ouders en een kind raakten gewond. De vierjarige Gio Roos overleed aan zijn verwondingen. Achteraf bleek dat de voetballer 193 km per uur reed en ruim twee keer zoveel alcohol had gedronken als toegestaan. Bijna drie jaar na het fatale ongeluk doet de veroordeelde Rai Vloet zijn verhaal: “Tijdens de strafzaak heb ik bewust mijn mond gehouden. Ik wilde voorkomen dat mensen zouden denken dat ik mezelf wilde redden."

Rai Vloet: “Ik ben geen monster”

Toen bekend werd dat Rai Vloet degene was die het ongeluk veroorzaakt had, kreeg de voetballer publiekelijk de wind van voren. Al helemaal nadat hij twee maanden na het ongeluk weer op het veld stond voor zijn club Heracles. De supporters van de club uit Almelo spraken er schande van en de spelersbus werd na de wedstrijd zelfs opgewacht. Volgens Vloet waren de afgelopen drie jaar de zwaarste uit zijn leven: “Ik ben veroordeeld, en dat is terecht. Daarom accepteer ik mijn straf. Toch ben ik geen monster. Mensen mogen niet vergeten dat ik een mens ben.” Vloet zegt het dan ook te betreuren dat alles zo is gelopen: “Dit heb ik nooit zo gewild. Ik heb een onvergeeflijke fout gemaakt.”

Contact met familie Gio

Kort na het ongeluk heeft Rai Vloet naar eigen zeggen contact gezocht met de familie van Gio. “Ik heb na mijn operatie een mail gestuurd aan de familie van Gio. Eigenlijk wilde ik liever naar ze toegaan of ze bellen, maar dat werd me afgeraden.” Volgens Vloet weigerden de ouders van Gio contact te hebben met hem. Zo zei hij tegen het AD: “Dat respecteerde ik uiteraard. Ik denk alleen wel: had ik het maar in eigen hand genomen. En het niet via een rechercheur gespeeld. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar we hebben de indruk dat het op een negatieve manier is uitgelegd en dat het daarom niet goed is overgekomen. Daarom was ik ook geschokt toen de nabestaanden na een paar weken zeiden dat ik nog steeds geen berouw had getoond. Hoe kan dat, dacht ik?”

Toch wenst Rai Vloet in de toekomst graag nog contact te hebben met de ouders van Gio. Zo zei hij: “Ik heb zeker weten de wens om in contact te komen met ze. Hun leed is natuurlijk vele malen erger dan dat van mij, maar ik hoop echt dat het ooit een keer gebeurt. Ergens denk ik dat het voor hen ook goed zou kunnen zijn, maar ik kan niet in hun hoofd kijken.’’

Rai Vloet binnenkort naar gevangenis

Binnenkort zal Rai Vloet zich moeten melden bij de gevangenis om zijn straf uit te zitten. Wanneer dat precies is, is nog onduidelijk. Bang is Rai Vloet niet om zijn straf uit te zitten. Daarover vertelde hij: “Nee, de afgelopen drie jaar voelde ik me vaak al opgesloten. Ik zit al in mijn eigen gevangenis. Daarom ben ik er niet bang voor. Ik heb al veel dingen alleen moeten doorstaan.”

Ster advertentie
Ster advertentie