Up 2 Date

Kind (4) op migrantenboot doodgetrapt tijdens oversteek naar Engeland

foto: ANP / Foto ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Kind (4) op migrantenboot doodgetrapt tijdens oversteek naar Engeland

Onlangs maakten veertien migranten de gevaarlijke oversteek van Frankrijk naar Engeland via het Kanaal. Tijdens de oversteek op de overvolle boot, zijn er meerdere mensen overleden. Een van de slachtoffers, een vierjarig kind, is in de drukte doodgetrapt.

Vierjarig kind doodgetrapt tijdens oversteek naar Engeland

De overledenen op de boot werden samen met de nog levende mensen gevonden door een Frans schip. Ook het vierjarige kind was op dat moment al overleden, zo meldde de Franse autoriteiten. Het overleden kind is in de boot gevonden en is volgens de autoriteiten niet gestorven door verdrinking. Aangenomen wordt dat het kind door de drukte op de boot is doodgetrapt. Hoeveel migranten er nog meer zijn overleden is niet bekend. De Belgische krant De Standaard schreef over ‘meerdere overledenen’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Migranten hebben reis naar Engeland doorgezet na dood van kind

De nog levende migranten hebben na het drama hun oversteek naar Engeland voortgezet. Er wordt door de Franse autoriteiten niet ingegrepen tijdens deze gevaarlijke tochten vanaf het moment dat de boten eenmaal varende zijn. Alleen bij reddingsacties staan de autoriteiten paraat. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bruno Retailleau schreef op X: “Wat een afschuwelijk drama. Mensensmokkelaars hebben het bloed van deze mensen aan hun handen en onze regering zal de strijd tegen deze criminele netwerken intensiveren.”

Ster advertentie
Ster advertentie