FunX Utrecht

Marco Borsato concerten zonder Marco Borsato in Jaarbeurs Utrecht

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Marco Borsato concerten zonder Marco Borsato in Jaarbeurs Utrecht

Ondanks de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag blijft de muziek van Marco Borsato onverminderd populair. Daarom worden eind december in de Jaarbeurs Utrecht vier bijzondere theaterconcerten georganiseerd, waarin zijn bekende nummers centraal staan. Hoewel Marco Borsato zelf niet betrokken is bij deze optredens, heeft Hillenaar Events het initiatief genomen om zijn muziek opnieuw naar het grote publiek te brengen en "het publiek te geven wat het verdient".

Marco Borsato concerten zonder Marco Borsato

Hillenaar Events, onder leiding van Mike Leegwater, brengt tijdens de shows topmusici en vocalisten samen om de grootste hits van Marco Borsato te vertolken. Leegwater heeft juridisch laten uitzoeken of zijn bedrijf zulke optredens mag doen, in verband met de muziekrechten en hij heeft dus groen licht gekregen.

De vierdaagse show heet ROOD en zal na de Kerst plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht. "Met deze show, getiteld ROOD, willen we de liedjes weer het grote publiek geven dat ze verdienen", zegt de commercieel directeur van Hillenaar Events tegen het AD. "Het gaat in de voorstelling echt om de muziek en die staat wat ons betreft los van de oorspronkelijke vertolker. Iedereen kent deze muziek, het repertoire heeft zo veel Nederlanders troost, steun of juist plezier geboden. Ze worden nog altijd gedraaid bij speciale gelegenheden; geboortes, huwelijken, uitvaarten. Ze worden meegezongen in de kroeg en thuis gedraaid bij liefdesverdriet. Er is nog altijd veel behoefte aan Borsato’s muziek."

Lopend strafrechtelijk onderzoek naar Marco Borsato

Na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland is Marco Borsato uit de spotlights verdwenen. Hoewel de klachten rond The Voice zijn geseponeerd, loopt er nog steeds een ander strafrechtelijk onderzoek tegen hem. Hij wordt beschuldigd van ongepast gedrag richting minderjarigen. De zanger ontkent de beschuldigingen, maar het Openbaar Ministerie is nog bezig met het onderzoek. Het is nog niet duidelijk wanneer er een uitspraak komt of wat de volgende stappen zullen zijn.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie