Entertainment

Liam Payne had sterke soorten drugs in lichaam tijdens dodelijke val

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Liam Payne had sterke soorten drugs in lichaam tijdens dodelijke val

Liam Payne, bekend van zijn tijd bij de populaire boyband One Direction, kwam afgelopen woensdag tragisch om het leven na een val van zijn hotelbalkon in Argentinië. Er zijn diverse soorten drugs aangetroffen in het lichaam van de zanger, volgens toxicologisch onderzoek dat werd gemeld door ABC News en Infobae.

Geen beschermende reflex

Payne werd woensdagavond dood aangetroffen bij het CasaSur Palermo-hotel in Buenos Aires. Hij zou van de derde verdieping zijn gevallen, een hoogte van ongeveer 13 tot 14 meter. Volgens de directeur van de Argentijnse hulpdiensten lijkt Payne zich niet te hebben beschermd tegen de val, wat vaak wordt gezien bij mensen die bewusteloos of ernstig onder invloed zijn. Uit het autopsierapport blijkt dat de zanger is overleden aan zwaar hoofdletsel, met zowel inwendige als uitwendige bloedingen. De onderzoekers concluderen dat Payne geen "reflexhouding" heeft aangenomen tijdens de val, wat erop kan wijzen dat hij bewusteloos was of in een andere staat van verminderde bewustzijn verkeerde. Dit hoeft echter niet automatisch te betekenen dat hij bewust sprong, stellen de autoriteiten.

Verschillende Soorten Drugs Aangetroffen

Uit de voorlopige resultaten van het toxicologisch onderzoek blijkt dat Payne verschillende middelen in zijn systeem had op het moment van zijn overlijden. Naast cocaïne en roze cocaïne (tusi) – een mix van verschillende drugs – werden ook crack en een kalmeringsmiddel uit de benzodiazepine-groep aangetroffen. In de hotelkamer van de zanger werd bovendien een pijpje gevonden waarmee de drugs vermoedelijk werden gerookt.

Hotelmedewerker verhoord door de politie

De Argentijnse staatspolitie heeft een hotelmedewerker ondervraagd die ervan wordt verdacht Payne drugs te hebben verstrekt op de dag van het incident. Deze medewerker is vooralsnog niet gearresteerd en er zijn op dit moment geen formele aanklachten tegen hem ingediend. Het lichaam van Liam Payne blijft voorlopig in Argentinië, totdat het volledige forensische onderzoek is afgerond. Verwacht wordt dat zijn lichaam eind oktober kan worden overgebracht naar het Verenigd Koninkrijk, waar de zanger oorspronkelijk vandaan komt.

Eerdere openheid over verslavingen

Liam Payne sprak in het verleden openlijk over zijn worsteling met verslavingen. Tijdens zijn tijd bij One Direction gebruikte hij naar eigen zeggen veel alcohol en drugs om om te gaan met de druk van het beroemd zijn. Na een moeilijke periode tijdens de coronapandemie, waarin hij opnieuw naar alcohol greep, stopte Payne in 2021 met drinken. Dit vertelde hij in de podcast Diary of a CEO. Hoewel hij in eerdere interviews had aangegeven zijn verslavingen te hebben overwonnen, wijzen de recente gebeurtenissen erop dat deze demonen nog steeds een rol speelden in zijn leven.

Ster advertentie
Ster advertentie