Entertainment

Fans Liam Payne woest op ex-verloofde vangwege TikTok-video: "Hij was manipulatief"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Fans Liam Payne woest op ex-verloofde vangwege TikTok-video: "Hij was manipulatief"

Maya Henry (23), de ex-verloofde van de recent overleden popster Liam Payne, wordt overspoeld met negatieve reacties online. De online haatgolf is losgebarsten nadat Henry in de dagen voor Payne's dood kritische uitspraken over hem deed.

Beschuldigingen van stalking en contactverbod

Kort voor de tragische dood van Liam Payne beschuldigde Maya Henry haar ex ervan dat hij na hun breuk obsessief contact bleef zoeken. Om zich te beschermen, besloot Henry juridische stappen te ondernemen en vroeg ze om een contactverbod. “Toen we uit elkaar gingen, bleef hij me berichten sturen en bellen”, zei ze in een recent interview. Henry voelde zich genoodzaakt maatregelen te nemen vanwege Payne's aanhoudende pogingen om in contact te blijven met haar en haar familie.

Ophef vanwege TikTok-video's

Maya Henry plaatste eerder deze maand een TikTok-video waarin zij een inkijk deelde in de pijnlijke nasleep van hun breuk. Ze beschuldigde Payne ervan haar continu te proberen bereiken met verschillende telefoonnummers en e-mails. “Hij belt me steeds met verschillende nummers, ik weet nooit waar het vandaan komt. Hij mailt me ook”, verklaarde ze. Henry beweerde ook dat Payne contact zocht met haar familie, met name haar moeder, wat haar erg verontrustte. "Is dat normaal gedrag?" vroeg ze zich hardop af in de video. Daarnaast beschuldigde ze Payne ervan dat hij zijn fanbase tegen haar had opgezet.

Haatreacties op sociale media

Het nieuws van Liam Payne's dood veroorzaakte een enorme schokgolf onder zijn fans, die hun verdriet en woede op Henry richtten. Onder haar laatste berichten op sociale media regent het boze reacties. “Ben je nu blij, Maya? Liam verdiende dit niet”, schreef een fan fel. Een ander voegde eraan toe: “Dit is allemaal jouw schuld. Verwijder nu al je walgelijke TikToks over hem”. Desondanks zijn er ook mensen die Henry verdedigen en oproepen haar met rust te laten. “Ze heeft hier niets mee te maken, laat haar met rust,” schreef een gebruiker ter ondersteuning van Henry.

Relatiegeschiedenis Maya Henry en Liam Payne

Liam Payne en Maya Henry begonnen in 2019 aan hun knipperlichtrelatie. De relatie ontstond kort na Payne’s breuk met zangeres Cheryl Cole, met wie hij een zoon, Bear (7), deelt. Het stel verloofde zich in augustus 2020, maar minder dan een jaar later, in juni 2021, werd de verloving afgeblazen. Liam gaf destijds aan dat hij worstelde met persoonlijke problemen en tijd nodig had om zichzelf opnieuw te ontdekken. Ondanks de breuk vonden Payne en Henry kort daarna weer hun weg naar elkaar. Echter, in april 2022 kwam er definitief een einde aan hun relatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie