Entertainment

Boef zoekt familie die onderweg naar stervende zoon een boete kreeg: "Harteloos land is dit"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Boef zoekt familie die onderweg naar stervende zoon een boete kreeg: "Harteloos land is dit"

Boef deelde gisteren een artikel van de Volksrant, de artiest en zakenman reageerde verbaasd en boos op de manier waarop een familie door de rechtbank behandeld wordt.

Tragisch verhaal familie Vos

Lex Vos en zijn vrouw kregen midden in de nacht een zorgwekkend telefoontje. Hun zoon verkeerde in kritieke toestand in het ziekenhuis van Groningen. Het koppel stapte meteen in de auto, ze moesten vanuit Noord-Holland zo snel mogelijk naar Groningen toe om bij hun zoon te zijn. Lex reed per ongeluk 9 kilometer per uur te hard, hij kreeg hierdoor een boete van €88 euro.

Bezwaar tegen boete

Lex besloot een bezwaar aan te tekenen tegen de boete. Hij legde in zijn verklaring uit dat hun zoon enkele dagen later overleed en bood zelfs aan de overlijdensakte mee te sturen als bewijs. De officier van justitie koos ervoor om de boete niet kwijt te schelden. Lex kreeg in plaats van dat te horen dat hij de helft van het bedrag moest betalen. Deze reactie voelde voor het rouwende koppel als een klap in het gezicht. Lex besloot het verlaagde bedrag te betalen, ondanks de teleurstelling: "We willen geen gedoe, we willen gewoon kunnen rouwen," zei Vos tegen De Telegraaf. Het verlies van hun zoon stond vanzelfsprekend voorop en de familie wil zich niet langer bezighouden met het administratieve geregel rondom de boete.

Boef biedt hulp aan

Boef reageerde via Instagram op het verhaal. Hij wil in contact komen met Lex en zijn vrouw zodat hij de rouwende ouders kan helpen. "Ze hebben geen medelijden met ons, dus wij ook niet met hen," schreef hij over de situatie. "Als iemand dit gezin kent, ben ik bereid het volledige bedrag van de boete te betalen." Boef sloot zijn bericht af met de woorden: "Wat een harteloos land is dit."

foto: Instagram

Boef op Instagram

Ster advertentie
Ster advertentie