Entertainment

Al Pacino over de impact van 'Scarface' op hiphop: "Hiphop begreep het gewoon"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Al Pacino over de impact van 'Scarface' op hiphop: "Hiphop begreep het gewoon"

In een recente aflevering van de WTF-podcast met Marc Maron blikte Al Pacino terug op de verrassende reacties na de release van Scarface. Volgens Al Pacino ontving de hiphop-cultuur de iconische film positief en zorgde zij er dan ook voor dat de bekendheid van de film groeide.

Al Pacino over hiphop

Al Pacino vertelde dat hij niet had verwacht dat de film zo'n impact zou hebben: "Het publiek vond het uiteindelijk geweldig, maar het duurde even." Marc Maron benadrukte dat regisseurs Pacino hadden aangeraden om geduld te hebben, omdat de film met de tijd meer waardering zou krijgen. En ze hadden gelijk: Scarface werd een belangrijke film in de popcultuur, vooral dankzij de invloed van hiphop.

"Hiphop begreep het gewoon", vertelde Al Pacino. "Ze voelden de vibe en de rappers omarmden het. Voor je het wist, werd de film verspreid en zagen steeds meer mensen het. We stonden ineens op de platen van rappers. En vanaf dat moment bleef het maar groeien."

Al Pacino over zijn rol als Tony Montana

Al Pacino moest ook lachen om zijn eigen performance als de iconische Tony Montana, de drugskoning van Miami. Hij gaf toe dat hij nog nooit zo toegewijd was aan een rol als die van Tony Montana. "Ik weet niet wat er mis met me was."

Ondanks de grote hoeveelheden cocaïne die een belangrijk onderdeel zijn van de Scarface-ervaring, zegt Al Pacino dat hij zelf nooit aan de drugs heeft gezeten. Hoewel hij zich tijdens de opnames zo diep inleefde dat hij echt dacht dat hij Tony Montana was, onthulde Pacino dat hij nooit coke heeft gebruikt. "Niemand gelooft me", zei hij lachend. "Maar ik zeg het toch. Het is de waarheid. Ik heb nog nooit in mijn leven coke aangeraakt. Ik was meer op zoek naar iets dat mijn energie kon kalmeren. Ik had rust nodig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie