Entertainment

Ali B mogelijk geboycot door Radio 538: muziek staat niet top 1000-lijst

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ali B mogelijk geboycot door Radio 538: muziek staat niet top 1000-lijst

Het lijkt erop dat Ali B steeds vaker wordt geboycot sinds zijn recente veroordeling voor enkele zedendelicten. Radio 538 publiceert binnenkort een top 1000-lijst van de beste nummers en het valt daarbij op dat geen enkel nummer van Ali B in de lijst staat. In tegenstelling tot Ali B, staat de muziek van Marco Borsato wel in de lijst.

Ali B mogelijk geboycot en buiten lijst gehouden

Ali B is ruim twee en een halfjaar afwezig geweest in de media. De rapper en ondernemer kwam in opspraak nadat het YouTubeprogramma BOOS een aflevering uitzond over grensoverschrijdend gedrag van The Voice-leden Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen. Een maand geleden werd Ali B veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Deze veroordeling heeft er mogelijk voor gezorgd dat de 42-jarige rapper door verschillende partijen is geboycot. Zo koos Radio 538 ervoor om hem van de top 1000-lijst te schrappen. Dat meldt Shownieuws-deskundige Evert Santegoeds in de podcast Strikt Privé van De Telegraaf. "In de 1000 nummers, die worden onthuld in aanloop naar de Grand Prix van Zandvoort, staat niet één nummer van Ali B. Dat is geen toeval, want er zijn best luisteraars die op Ali B gestemd hebben. Maar 538 heeft besloten om hem na zijn veroordeling van de zender te bannen", aldus Santegoeds

Opvallend genoeg is Marco Borsato wel te vinden in de Top 1000. Volgens Santegoeds heeft dat er vooral mee te maken dat Marco Borsato nog niet is berecht, in tegenstelling tot Ali B. "Dat is anders dan Marco Borsato, want die is niet veroordeeld en wordt dus nog wel gedraaid. Nog mondjesmaat, moet ik er bij zeggen."

Strafproces en veroordeling Ali B

Het strafproces van Ali B ging in juni 2024 van start met in totaal drie zittingen die veel media-aandacht kregen. De 42-jarige Ali Bouali werd verdacht van twee verkrachtingen en twee aanrandingen. In het strafproces sprak hij veel en werd hij een aantal keren erg emotioneel. Zo vertelde hij onder andere dat de dood hem op enig moment beter leek dan het leven. De rechter achtte de meeste strafbare feiten bewezen en veroordeelde Ali B tot een straf van twee jaar cel. Dat is één jaar minder dan de straf die het Openbaar Ministerie eiste. Zijn celstraf hoeft hij nog niet meteen uit te zitten zolang het hoger beroep loopt. Naar verluidt bevindt Ali B zich nu in Marokko.

Ster advertentie
Ster advertentie