Entertainment

Nederland doet volgend jaar weer mee aan Eurovisie Songfestival: "Joost Klein wees aanbod af"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederland doet volgend jaar weer mee aan Eurovisie Songfestival: "Joost Klein wees aanbod af"

AVROTROS heeft aangekondigd dat Nederland volgend jaar weer zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Na uitgebreide gesprekken met de European Broadcasting Union (EBU) zou de omroep ervan overtuigd zijn dat er voldoende garanties zijn voor belangrijke veranderingen in de organisatie van het festival.

Joost Klein wees aanbod Euro Songfestival af

De EBU heeft verschillende maatregelen goedgekeurd, waaronder de aanstelling van een safety manager rondom de artiesten. Daarnaast zal er strenger toezicht zijn op het filmen achter de schermen en komt er een speciale ruimte waar artiesten niet gestoord kunnen worden. "AVROTROS blijft dit proces nauwlettend volgen, maar is hoopvol en heeft vertrouwen in de vernieuwing van het grootste muziekfestival van Europa", schrijft de organisatie in een verklaring.

Joost Klein kreeg de kans om opnieuw mee te doen, maar heeft dit aanbod volgens de organisatie afgewezen.

Drama op het Eurovisie Songfestival

Er ontstond in mei veel ophef tijdens het Eurovisie Songfestival nadat Joost Klein gediskwalificeerd werd. De 26-jarige artiest werd door veel kijkers als publieksfavoriet gezien, maar werd uitgesloten van deelname aan de finale, nadat hij achter de schermen een cameravrouw zou hebben bedreigd. De diskwalificatie kwam voor veel mensen als een totale verrassing en Joost Klein dreigde vervolgd te worden. In augustus maakte de Zweedse justitie bekend dat het onderzoek naar het geweldsincident is beëindigd wegens een gebrek aan bewijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie