Entertainment

Andrew Tate krijgt miljoenen aan bezittingen terug na rechtszaak: "Ga het aan straatvegers geven"

foto: Andrew Tate via X
  1. Newschevron right
  2. Andrew Tate krijgt miljoenen aan bezittingen terug na rechtszaak: "Ga het aan straatvegers geven"

Andrew Tate krijgt zijn in beslag genomen bezittingen terug van de Roemeense autoriteiten, waaronder twaalf luxe auto's. De controversiële internetpersoonlijkheid krijgt daarnaast ook zo'n vijftigduizend dollar terug. Iets wat hem maar weinig lijkt te interesseren.

Andrew Tate over bezittingen

De bezittingen die Andrew Tate en zijn broer terugkrijgen, werden eerder in beslag genomen in verband met een onderzoek naar witwassen, mensenhandel, criminele organisaties en seks met een minderjarige. Het gaat om twaalf dure auto's en zo'n vijftig à zestigduizend dollar. In een eerdere post op X overdreef hij met het bedrag aan cash dat hij zou terugkrijgen. Zo schreef hij: "De rechtbank gaat mijn veertig miljoen dollar aan bezittingen teruggeven door een gebrek aan bewijs. Al mijn super auto's, goud en drie miljoen dollar cash."

Daar komt Andrew Tate nu op terug in een straatinterview. "Ik ben heel erg rijk, dus ik heb geen idee wat ze van me hebben afgenomen en om hoeveel geld het ging. Vijftigduizend? Zestigduizend? Kleingeld. Het verandert mijn leven niet en als ik het terugkrijg, ga ik rondrijden en het geld aan straatvegers in Roemenië geven." Tate vervolgde zijn verhaal met dat hij liever praat over miljoenen en miljarden in plaats van "klein geld".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Advocaat reageert

De advocaat van Andrew en Tristan Tate reageerde positief op de beslissing om hun bezittingen terug te geven, meldde The US Sun. De advocaat noemde de uitspraak "juridisch juist en goed onderbouwd" en voegde eraan toe dat, gezien de details van de zaak, een andere uitkomst niet mogelijk was.

Advocaat Ioan Gliga zei dat deze beslissing een einde maakte aan wat hij omschreef als "een duidelijk onrechtvaardig misbruik van macht door de autoriteiten" in verband met de inbeslagname van de bezittingen.

Rechtszaak tegen Andrew Tate

De twee broers worden onder meer verdacht van witwassen, mensenhandel en verkrachting. Zowel Tristan als Andrew Tate hebben eerder ruim vier maanden in voorarrest gezeten voor deze verdenking. Uiteindelijk besloot de rechter dat ze hun proces in vrijheid mogen afwachten. Ook mochten ze vrij reizen binnen de grenzen van de Europese Unie.

Ster advertentie
Ster advertentie