Entertainment

Liam Payne kreeg vlak voor dood te horen dat zijn platenlabel klaar was met hem

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Liam Payne kreeg vlak voor dood te horen dat zijn platenlabel klaar was met hem

Onlangs werden veel (oud-)fans van One Direction fans opgeschrikt door de plotselinge dood van Liam Payne. De 31-jarige zanger viel deze week van het balkon van zijn hotelkamer in Argentinië. Volgens de Daily Mail zou de artiest, die in 2016 zijn solocarrière startte, enkele dagen voor zijn dood vervelend nieuws hebben gehad. Zijn platenlabel Universal Music zou enkele dagen voor zijn dood namelijk de samenwerking met hem hebben gezet.

Liam Payne moest gedwongen afscheid nemen van platenlabel

De Britse krant meldde dat Universal de samenwerking stop zou hebben gezet omdat zijn album niet goed zou zijn verkocht. Volgens een bron zou het platenlabel van mening zijn geweest dat Liam Payne het “niet heeft waargemaakt”. Ook zouden ze hebben gezegd dat de 31-jarige zanger “muzikaal gezien op het verkeerde pad was”. Officieel tekende Liam Payne in 2016 een platencontract bij Capitol Records: een sublabel van Universal Music. Later werd het voormalig One Direction-lid overgeheveld naar Universal zelf. De naam van de overleden zanger stond niet meer tussen de lijst van alle Universal Music-artiesten.

Wel heeft het platenlabel een social mediapost gewijd aan Liam Payne waarin ze hun verdriet uiten en zijn artistieke nalatenschap eren. Universal Music schreef hierbij: “We zijn kapot van het tragische overlijden van Liam Payne. Zijn nalatenschap zal voortleven via zijn muziek en de vele fans die hij inspireerde en die hem adoreerden. Onze diepste condoleances gaan uit naar Liams familie en geliefden.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Plotselinge dood van Liam Payne

Er is momenteel veel te doen rondom de dood van Liam Payne. Zo zou hij in de uren voor zijn dood vreemd gedrag hebben vertoond, mogelijk onder invloed van drank en drugs. Op zijn vernielde hotelkamer zijn na de dood van de zanger medicijnen en drugs gevonden. Ook zou hij in de hotellobby een akkefietje hebben gehad met een vrouw om geld, zo meldde de Daily Mail. Het hotel sloeg na zijn vermeende wangedrag alarm bij de hulpdiensten, maar toen die arriveerden bij het hotel was Payne al overleden.

Ster advertentie
Ster advertentie