FunX

Ex-dakloze Hadjer ziet zijn kinderen na 1,5 jaar weer: "Dat was een onbeschrijfelijk gevoel"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Ex-dakloze Hadjer ziet zijn kinderen na 1,5 jaar weer: "Dat was een onbeschrijfelijk gevoel"

Drie maanden geleden vond de destijds dakloze Hadjer een portemonnee met twee duizendeuro erin. In plaats van het voor zichzelf te houden, leverde hij het in bij het politiebureau en is zijn leven compleet veranderd. Zijn goede daad ging al snel viraal, waarna Hadjer ook veel steun kreeg van mensen via het internet die hem massaal geld doneerde. Hadjer vertelt aan Fernando dat hij na anderhalf jaar weer een dak boven zijn hoofd heeft en dat hij ook zijn kinderen weer voor het eerst gezien heeft.

Hadjer ziet zijn kinderen weer na 1,5 jaar

Hadjer haalt enorm veel vreugde uit zijn nieuwe situatie. Het allermooiste aan nieuwe situatie is namelijk dat hij zijn kinderen weer kan zien na anderhalf jaar. "Ik heb ze voor het eerst in mijn leven van school gehaald en mijn dochter en zoon straalden gewoon. Dat was echt een onbeschrijfelijk gevoel. Ongeacht wat voor een dag je hebt gehad, als je kind naar je glimlacht, dan is je hele dag weer goed."

Hoe het leven van Hadjer compleet is veranderd

Hadjer woont sinds kort namelijk in zijn eigen huisje te Apeldoorn. "Ik woon nu samen met een andere bewoner in een huis," vertelt hij. "En deze plek heb ik kunnen regelen met behulp van Christien van Stichting Daklozen Apeldoorn, die via een makelaar alles voor mij heeft geregeld."

Hadjer heeft moeite met verandering

In het begin had Hadjer best veel moeite met zij nieuwe woonsituatie. "Ik heb dus een nieuw huis en ik kon in het begin helemaal niet slapen." Mensen zijn normaal gewend om binnen te leven en vinden het dan buiten eng, vooral 's nachts, maar voor Hadjer was het juist andersom. "Ineens zat ik opgesloten tussen vier muren en was ik compleet afgesloten van de buitenwereld. Buiten voelde ik me namelijk altijd heel vrij en toen voelde mijn eigen huis ineens als onbekend terrein. Sinds ik een dak boven mijn hoofd heb, slaap ik pas om drie of vier uur 's nachts."

Video niet beschikbaar

Hadjer wil andere daklozen helpen met zijn YouTube-kanaal

Naast het feit dat Hadjer moet wennen aan zijn woonsituatie is hij er meer dan blij mee. En hij heeft daarnaast nog meer positieve ontwikkelingen in zijn leven. Zo is hij ambassadeur voor By Homeless, een organisatie die kleding verkoopt en een deel van de opbrengst doneert aan daklozen. Daarnaast heeft hij zijn eigen wasmiddellijn opgezet. Hadjer heeft dus veel om trots op te zijn, en daar houdt het niet op. Zijn grootste droom is om zijn kinderen alles te kunnen geven wat ze nodig hebben en tegelijkertijd daklozen te ondersteunen, onder andere door een eigen YouTube-kanaal te lanceren.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie