FunX

Jeroen doet een jaar lang elke dag 1000 push-ups: "Ik werd zo groot, dacht dat gaat fout"

foto: Instagram: @nazgul_breaksquad
  1. Newschevron right
  2. Jeroen doet een jaar lang elke dag 1000 push-ups: "Ik werd zo groot, dacht dat gaat fout"

Jeroen uit Gorinchem doet een jaar lang elke dag duizend push-ups. Momenteel zit hij op 311 dagen, dus de eindstreep is al bijna in zicht. De Gorcumer vertelt aan Gilly wat hem inspireerde om dit te doen en welke extreme challenges hij nog meer heeft gedaan.

1000 push-ups per dag

Jeroen is zelf veel bezig met zijn vitaliteit en het verleggen van zijn grenzen. Dat is dan ook de reden dat hij anderen wil inspireren. "Je kan veel meer dan dat je zelf denkt, dus ik hoop dat ik mensen hiermee kan inspireren", zegt hij. Daarnaast zet Jeroen zich ook graag op andere manieren in om mensen te helpen. "Als ik zulke dingen doe, hang ik er ook altijd een goed doel aan." In dit geval zet hij zich in voor KWF kankerbestrijding en hoopt hij tienduizend euro op te halen met zijn challenge.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lichaam gesloopt

Je zou denken dat de Gorcumer er een dagtaak aan overhoud om de klus te klaren, maar dat blijkt toch mee te vallen. Gemiddeld is hij er in totaal zo'n anderhalf uur per dag mee bezig. Ondanks de snelheid waarmee Jeroen de push-ups uitvoert, gaat het hem toch niet zo gemakkelijk af. Het is namelijk een aanslag op zijn lichaam en dat merkt Jeroen maar al te goed. "Mijn lichaam is helemaal gesloopt. Ik heb peesontstekingen lopen van mijn borstspier naar mijn schouder en al mijn spieren zijn vermoeid. Nu doe ik zo'n twintig push-ups per set, omdat m'n spieren het anders echt opgeven."

De eerste dertig dagen is Jeroen heel erg gegroeid in spiermassa, maar dat was voor korte duur. "Ik was zo groot, dat ik dacht: dit gaat de verkeerde kant op. Maar plotseling zakte dat allemaal in een keer weg. Ze zijn niet groter geworden, omdat je geen enkele dag rust hebt. Mijn spieren zijn nu vooral keihard geworden", zegt hij.

Beluister hier het hele interview met Jeroen

Video niet beschikbaar

Onmenselijke challenges

Dit is niet de eerste keer dat Jeroen zichzelf uitdaagt en een extreme challenge aangaat. Zo heeft hij onder meer 20 kilometer gekoprold (14 uur), 25 km aan radslagen gedaan (13 uur) en 1008 backflips gedaan binnen 6 uur tijd. "Ik heb ook eens 2400 babymills gedaan. Dat is een breakdance beweging waarbij je langs de schouderbladen en voorhoofd als een tolletje op de vloer ronddraait."

Ster advertentie
Ster advertentie