Games & gadgets

Nostalgie: de game 'Flappy Bird' keert na tien jaar terug

foto: Flappy Bird via YouTube
  1. Newschevron right
  2. Nostalgie: de game 'Flappy Bird' keert na tien jaar terug

Het is alweer tien jaar geleden dat het nieuws werd gedeeld dat Flappy Bird niet meer zou bestaan. De game was razend populair en iedereen, maar dan ook iedereen, speelde Flappy Bird. Nu tien jaar later deelt de maker het nieuws dat de nostalgische game weer te spelen zal zijn.

'Flappy Bird' keert terug

Het iconische mobiele spel Flappy Bird dat meer dan tien jaar geleden online kwam, zal binnenkort speelbaar zijn op desktop- en mobiele webbrowsers. Daarnaast komen er app-versies voor iOS en Android in 2025."Het is een decennialange, ingewikkelde reis geweest om hier te komen, maar we zijn enorm enthousiast om Flappy Bird eindelijk weer met de wereld te delen", zei een woordvoerder van de Flappy Bird Foundation. Michael Roberts, de creatieve kracht achter de terugkeer van Flappy Bird, voegde toe: "We zijn ontzettend blij om Flappy Bird terug te brengen en een frisse ervaring te bieden die spelers nog jaren zal boeien. We hebben grote plannen voor ons kleine vogeltje."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarom verdween 'Flappy Bird'?

De legendarische status van Flappy Bird ontstond deels doordat het spel uit de app stores werd gehaald. De maker, Dong Nguyen, voelde zich ongemakkelijk over de verslavende werking van het spel en gaf aan dat hij "slaap verloor door de impact die het had op mensen."

Ondanks dat het spel meer dan 100 miljoen spelers bereikte en Nguyen naar verluidt 46.000 euro per dag verdiende aan advertentie-inkomsten in het spel, werd Flappy Bird op 8 februari 2014 uit de App Store en Google Play Store verwijderd.

Ster advertentie
Ster advertentie