Films, Series & TV

'Harry Potter'-serie is op zoek naar nieuwe Harry, Ron en Hermelien: "Inclusie"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Harry Potter'-serie is op zoek naar nieuwe Harry, Ron en Hermelien: "Inclusie"

De zoektocht naar de nieuwe Harry, Ron en Hermelien is officieel gestart. HBO heeft namelijk een castingoproep geplaatst voor de drie hoofdrollen in de aankomende Harry Potter-serie. Fans ontdekten de aankondiging online, waarna HBO heeft bevestigd dat de oproep echt door de streamingdienst naar buiten is gebracht.

HBO is op zoek naar nieuwe Harry Potter

De casting is gericht op kinderen die in april 2025 tussen de negen en elf jaar oud zijn en wonen in het Verenigd Koninkrijk of Ierland. HBO benadrukt dat het selectieproces inclusief zal zijn voor alle etniciteiten en genderidentiteiten."We zijn toegewijd aan inclusieve, diverse casting", luidt de aankondiging. "Voor elke rol ontvangen we graag inzendingen van gekwalificeerde performers, zonder onderscheid te maken op basis van etniciteit, geslacht, beperking, ras, seksuele oriëntatie of genderidentiteit."

Hoe wordt je de nieuwe Harry Potter?

Geïnteresseerde acteurs moeten twee korte video's insturen. De eerste video moet een kort gedicht of verhaal bevatten. Het mag niets bevatten uit de Harry Potter-films of boeken. In de castingoproep staat: "Bereid een gedicht of verhaal voor naar keuze. Dit kan uit een favoriet boek komen, een gedicht dat je mooi vindt, een monoloog uit een toneelstuk of iets dat je zelf hebt geschreven. Gebruik je eigen accent. De video mag maximaal 30 seconden duren."

De tweede video moet een korte introductie van jezelf zijn. "Vertel iets over jezelf, waaronder je geboortedatum, lengte en woonplaats. Beschrijf daarnaast een familielid, vriend of huisdier met wie je een speciale band hebt. Gebruik je eigen accent. De video mag maximaal één minuut duren."

De deadline voor inzendingen is 31 oktober 2024 en de serie zal hoogstwaarschijnlijk vanaf 2026 te zien zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie