Music

'Diddy bedreigde J. Cole vanwege track van Kendrick Lamar: "Hij greep een fles van de tafel"'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Diddy bedreigde J. Cole vanwege track van Kendrick Lamar: "Hij greep een fles van de tafel"'

Tijdens een aflevering van de podcast R&B Money met Tank en J. Valentine, deelde Top Dawg Entertainment-president Terrence "Punch" Henderson zijn herinnering aan een opmerkelijk incident, dat plaatsvond tijdens een afterparty in New York City na de MTV Video Music Awards van 2013. Zonder namen te noemen, beschreef Punch hoe J. Cole en Diddy tijdens het exclusieve feest met elkaar in de clinch raakten, te midden van beroemde muzikanten en filmsterren.



Onrust na 'Control'

Volgens Punch was Diddy woedend nadat Kendrick Lamar de track 'Control' uitbracht. Op de track haalde Lamar uit naar een hoop namen, sommige artiesten konden dit sportief waarderen, anderen niet. "Een van de homies had net een nummer uitgebracht dat een hoop mensen boos maakte, iedereen was erover geïrriteerd," begon Punch. "Toen het nummer uitkwam, was hij in het buitenland. Daarna kwam hij terug naar de Verenigde Staten. De eerste stop was New York City, en het eerste wat we deden, was naar een club gaan om de sfeer te peilen, kijken hoe iedereen erover dacht — typisch L.A.-gedrag."

Conflict in de club

Punch laat in de podcast weten dat hij al snel een waarschuwing kreeg van een bekende "Een andere homie kwam op ons af, hij leek dronken en zei: 'Ja, jullie moeten dit op muziek houden en niet verder laten escaleren.' Dus de twee dudes die naar ons toe kwamen, begonnen wat over en weer te praten en kregen ruzie. Wat we toen nog niet wisten, was dat ze eerder al een conflict hadden gehad voordat wij arriveerden." De president van Top Dawg Entertainment (een label waar Kendrick Lamar destijds muziek uitbracht) legde uit dat hij en zijn crew vervolgens naar het VIP-gedeelte van de club gingen, dat vol zat met beroemdheden, en beschreef het als "letterlijk de voorste rij van de Grammy's."

Ruzie tussen Diddy en J.Cole

De sfeer was niet bepaald gezellig in de club, Punch kan zich nog goed herinneren dat er veel heisa was rondom het VIP-gedeelte "De homie die eerder ruzie had gemaakt, zat twee stappen van mij vandaan op de bank. Toen kwamen de anderen terug, degenen die eerder ruzie hadden gehad," vervolgde hij, verwijzend naar J. Cole en Diddy. "Een van hen zei: 'Als je ooit nog zegt wat je eerder tegen me zei, n-ga, dan zal ik...' Hij pakte een fles van de tafel en zei: 'Wat ga je doen? Mij op m'n hoofd slaan met een fles?' Hij antwoordde: 'Nee, ik breek hem op de tafel en snijd je keel door.'"

"Het is niet persoonlijk"

Punch probeerde de boel te deëscaleren, de track was volgens hem niet persoonlijk gericht: "We waren terug in de club. Een van de homies sprak ons aan en begon over dat specifieke nummer te praten. We gingen wat heen en weer: 'Het is niet persoonlijk, het is gewoon dit en dat, het is oké.' Maar de spanning liep op. Degene die op de grond stond, greep omhoog en probeerde iemand bij de nek te pakken. De andere dude sloeg terug, en ze vielen samen op de tafel, waarbij alle drankjes omvielen. Het werd een grote vechtpartij." Hij herinnerde zich verder: "Een andere gast, die beste vrienden was met een van de superberoemdheden daar, kwam erbij en begon iemand op de grond in elkaar te slaan."


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie