OMG

Tiener (16) onthoofd en verminkt door haai tijdens speervissen in Jamaica

foto: ter illustratie: Shuttershock
  1. Newschevron right
  2. Tiener (16) onthoofd en verminkt door haai tijdens speervissen in Jamaica

De zestienjarige Jahmari Reid uit Jamaica is onthoofd door een haai. Hij was in zijn eentje aan het speervissen in Trelawny, een regio vlakbij de populaire toeristische bestemming Montego Bay. Dit meldt nieuwsplatform Jamaica Observer. De autoriteiten spreken van een uiterst zeldzame aanval.

Tiener onthoofd en zwaar verminkt door haai

De zoektocht naar Jahmari begon nadat hij maandag van huis ging om te speervissen en niet terugkeerde. Zijn lichaam werd de volgende dag gevonden met ernstige verwondingen, veroorzaakt door een haai. Zo was de tiener onthoofd en ontbrak ook zijn linkerarm. Daarbij was de rest van zijn lichaam ernstig verminkt. Getuigen verklaarden dat vissers nog op de haai hebben geschoten, maar dat ze hem niet te pakken kregen.

Familie van Jahmari in tranen

Familie en vrienden zijn diepbedroefd over het verlies. Zo ook zijn vader Michael Reid die het allemaal nog niet kan bevatten. "Ik kan niet geloven dat hij alleen naar zee is gegaan en dat dit het resultaat was. Triest om te weten. Ik voel me zo slecht", vertelde de vader aan Jamaica Observer. De vader van Jahmari zei dat hij zijn zoon vaak afraadde om te gaan speervissen. "Het is iets waar we vaak over discussieerden, waar we over vochten. Hij deed het niet voor een goed doel of voor onze behoeften of zoiets. Maar dit is wat het is. Kun je het geloven?", zei de vader in tranen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Haai volgde een cruiseschip

Fritz Christie, voorzitter van Falmouth Fisherfolks Benevolent Society, zei dat dit de eerste keer in de recente geschiedenis is dat een haai iemand in de wateren van Trelawny heeft gedood. Hij zei tegen Jamaica Observer dat er een theorie is dat de haai een cruiseschip in de wateren van Falmouth volgde. "Het lijkt erop dat wanneer een van de schepen binnenkomt, een grote haai het schip volgt. En wanneer het schip vertrekt, verlaat de haai het gebied niet", aldus Christie. De voorzitter adviseert speervissers om uiterst voorzichtig te zijn wanneer een cruiseschip de haven van Falmouth binnenvaart.

Ster advertentie
Ster advertentie