OMG

Kleuterjuf in Parijs stiekem gefilmd terwijl ze meisje (3) slaat en mishandelt

foto: ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Kleuterjuf in Parijs stiekem gefilmd terwijl ze meisje (3) slaat en mishandelt

Een tragisch voorval op een kleuterschool in Parijs heeft voor veel opschudding gezorgd. Een kleuterjuf is gefilmd terwijl ze een driejarige leerling slaat en vervolgens een vloeistof over haar heen goot. De ouders van het meisje hebben een klacht ingediend, aldus BFMTV.

Kleuterjuf mishandelt meisje van drie jaar oud

Het incident vond plaats op de dag dat het meisje voor het eerst naar school ging. Toen ze in de avond weer thuis was, vertelde het meisje aan haar moeder dat de kleuterjuf haar had geslagen. In eerste instantie dacht de moeder dat haar dochter overdreef, gezien haar jonge leeftijd. Maar de schokkende waarheid kwam aan het licht toen een andere ouder de moeder de volgende dag benaderde met videobeelden van het voorval. Op de beelden is te zien hoe de lerares het huilende meisje op brute wijze op de rug sloeg en haar vervolgens in een hoek zette, waarna ze een vloeistof over haar heen goot en haar vervolgens nog eens hard aanpakte. De moeder van een andere leerling filmde het incident, terwijl de lerares niets door had.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moeder is razend en onderneemt juridische stappen

Na het bekijken van de beelden was de moeder van het slachtoffertje razend en diende ze onmiddellijk een klacht in. Ze overhandigde de video vervolgens aan de politie, die er meteen werk van maakte. Het parket van Nanterre opende een vooronderzoek en de zaak zal waarschijnlijk naar het parket van Parijs verhuizen.

De kleuterjuf in kwestie is inmiddels verhoord en heeft het incident toegegeven. Ze heeft haar excuses aangeboden aan de familie, maar haar dagen als lerares zijn voorbij. De Franse minister van Onderwijs heeft opgeroepen tot een tuchtprocedure en onmiddellijke schorsing van de lerares. Daarbij is er een strafrechtelijk en een administratief onderzoek in gang gezet.

De lerares werkte zo'n tien jaar op de school en wordt beschreven als iemand die haar emoties altijd onder controle had. Toch is dat niet terug te zien op de video waarin ze het 3-jarige meisje mishandelt. Een arts verklaarde dat het meisje lijdt aan een ernstig psychologisch trauma als gevolg van het incident. Daarbij vertelt ook de moeder aan BFMTV dat haar dochtertje erg angstig is en tot nu toe nog niet is teruggekeerd naar school.

Ster advertentie
Ster advertentie