Opinie

Hoe kunnen we vertrouwen hebben in een kabinet dat genocide goedpraat?

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hoe kunnen we vertrouwen hebben in een kabinet dat genocide goedpraat?

Esther Ouwehand, partijleider van de Partij voor de Dieren, werd deze week beschuldigd van antisemitisme nadat haar partij stukken watermeloen uitdeelde in de Tweede Kamer. Zoals iedereen inmiddels weet, staat de watermeloen symbool voor de Palestijnse vlag. Het is een steunbetuiging aan het volk dat op dit exacte moment letterlijk wordt uitgemoord, schrijft Rokaya in haar column.

"Veertien pagina's aan vermoorde baby's"

Volgens Dilan Yeşilgöz zou deze steun gelijkstaan aan gevaar, terrorisme en natuurlijk – je raadt het al – antisemitisme. Stilstaan bij de zo'n 40.000 vermoorde Palestijnen? Nee, natuurlijk niet! Yeşilgöz maakt zich liever druk over een stukje watermeloen.

Het ministerie van Gezondheid in Gaza bracht onlangs een document van zo'n 649 pagina's uit, waarin alle gedocumenteerde vermoorde Palestijnen sinds 7 oktober worden genoemd. De eerste veertien pagina's bevatten baby's jonger dan één jaar oud. Baby's die nooit een eerlijke kans hebben gehad op een toekomst en langer in hun moeders buik hebben gezeten dan op deze wereld.

"Als je je uitspreekt, ben je een antisemiet"

Dode kinderen, vluchtelingen in eigen land, verkrachte gevangenen en mensen die dag in, dag uit leven in puin en verderf: zij hebben volgens Yeşilgöz geen recht op steun of menselijkheid.

De IDF die huizen binnendringt, mensen vermoordt, neerschiet en aanvalt: zij verdienen juist alle steun. Terwijl de Palestijnen vluchten en vrezen voor hun leven, heeft dat heldhaftige leger, dat wapens uit de hele wereld ontvangt, de tijd om TikTok-dansjes te doen en foto’s te maken in lingerie van vermoorde Palestijnse vrouwen. Maar als je je hierover uitspreekt, ben je een antisemiet.

De verklaringen over apartheid of rassenscheiding door het Internationaal Gerechtshof, of onderzoeken naar genocide door de VN, hebben ook allemaal geen betekenis, als het aan de partijleider van de VVD ligt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Bedankt Esther"

Dankjewel Esther, voor je menselijkheid en het gebruiken van je gezond verstand. Bedankt dat je je stem blijft gebruiken in deze ruimte vol gevaarlijke mensen die ons land leiden. Een ruimte waarin Palestijnse levens niets betekenen en een stukje watermeloen gevaarlijker is dan de genocide die door de Israëlische regering wordt uitgevoerd met alle steun van politici als Yeşilgöz.

DISCLAIMER: De meningen in dit stuk zijn van de schrijver zelf en staan niet voor FunX als geheel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie