FunX Rotterdam

Drugs-straatborden massaal gestolen: "West-Snuifkade hangt als troffee in studentenhuis"

foto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Drugs-straatborden massaal gestolen: "West-Snuifkade hangt als troffee in studentenhuis"

Het was te verwachten: straatnaamborden met verwijzingen naar drugs zijn een hit bij studenten. De borden van de Cokesingel, West-Snuifkade en MDMA-laan hangen nu niet langer op de straathoeken van Rotterdam, maar in studentenkamers.

Straatnaambordjes hangen als trofeeën op slaapkamers

Wat bedoeld was als een serieuze boodschap over drugsgebruik, is voor sommigen uitgegroeid tot een wedstrijdje 'wie heeft de meeste straatborden'. Op sociale media verschijnen al video's waarin de 'Nakstraat' op een studentennachtkastje staat. Het lijkt erop dat er een ware jacht is losgebarsten op de borden. "We moeten echt een paar van die borden hebben," klinkt het onder de studenten. "De Ketastraat, is die er nog? Dan moeten we even een inbussleutel meenemen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Cokesingel' en 'Lijn op Zuid'

De verandering van de straatnaambordjes is onderdeel van een campagne, waarbij elf Rotterdamse straten tijdelijk een andere naam kregen. Denk hierbij aan 'Cokesingel' en 'Lijn op Zuid'. De straatnaambordjes hebben een duidelijke boodschap: drugsgebruik is schadelijker dan je denkt. Zo is elk bord voorzien van een QR-code die meer informatie geeft over de impact van drugs op de stad. "Een pilletje of een lijntje coke op zaterdag lijkt onschuldig, maar de gevolgen voor onze stad en bewoners zijn enorm," zegt wethouder Lansink-Bastemeijer tegen Rijnmond.

Komen er nieuwe straatnaambordjes?

De vraag is of de boodschap ook aankomt bij de studenten die de borden stelen, is nog maar de vraag. Ook is het onduidelijk of de gestolen straatnaambordjes vervangen worden of niet. De gemeente laat in een reactie weten: "We zijn niet verbaasd dat de borden snel gestolen zijn. We vragen de dieven om de boodschap achter de borden goed in zich op te nemen." Het is de vraag of de campagne zo het gewenste effect bereikt, maar één ding is zeker: de nieuwe straatnamen hebben in ieder geval de aandacht getrokken.

Ster advertentie
Ster advertentie