FunX

Jim (26) zet artiesten backstage goed: "Gekste wat mensen vragen, is drugs"

foto: ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Jim (26) zet artiesten backstage goed: "Gekste wat mensen vragen, is drugs"

Van enkel blauwe M&M's tot flessen Moët, Jim (26) maakt het als rider-coördinator allemaal mee. Hij zorgt ervoor dat de artiesten alles krijgen wat hun hartje begeert voor zowel voor, als na hun optredens. Jim deelt wat de meest bizarre aanvragen zijn die hij van artiesten krijgt.

Drankjes en snacks op riders

Bij ieder concert of optreden waar een artiest aanwezig is, kunnen zij een lijst met wensen doorgeven, oftewel een rider. Denk hierbij aan hun favoriete drankje, snacks of andere dingen zoals badslippers of aanstekers. Hetgeen dat Jim het vaakst tegenkomt op riders zijn flessen Moët Chandon Ice. "Het is duur het is specifiek en het is niet eens goede champagne. Een fles Hennessy voor dezelfde prijs als je met een crew bent en je houdt van een drankje na de show. Maar die Ice is na twee slokken op, dus what's the point?", zegt hij.

foto: Threads

Drugs op riders

Naast de gangbare wensen die op een rider staan, zoals snacks en alcohol, heeft Jim ook weleens bizarre aanvragen gehad. "Het gekste is wel echt wanneer mensen drugs op hun rider zetten. We leven niet meer ein de jaren '80, bro. Doe normaal en regel je eigen zooi als je het moet hebben", zegt hij. Al zijn niet alle productiecoördinatoren het met hem eens. Zo reageert iemand via Threads dat diegene wel eens twee gram coke voor een dj heeft geregeld.

foto: Threads

F16's over laten vliegen

Een andere Threads-gebruiker meent dat het nog gekker kan. Zo had de band Bökkers tijdens het festival Zwarte Cross blijkbaar gevraagd om een flyover met minimaal vier F16's. "Volgens mij waren ze zelf nog het meest verbaasd dat het geregeld werd", schrijft de persoon.

Wees niet bang om dingen op je rider te zetten

Deze extravagante dingen kun je dus gewoon op je rider zetten. Jim merkt dat sommige (kleinere) artiesten vaak nog twijfelen om dingen op hun rider te zetten, maar dat is niet nodig volgens de productieleider. Zo zegt hij: "Wees niet bang om bepaalde drankjes of eten op je rider te zetten. Daar is het voor! Zet het erop en als het niet kan of mag, krijg je vanzelf een belletje en kunnen we met elkaar in overleg." Jim geeft daarbij aan dat je je vooral niet moet laten beïnvloeden door anderen. "Zet geen dingen op je rider omdat anderen het ook doen. Je moet voor jezelf een prettige sfeer creëren, zodat je altijd de beste show kan geven. Daar is de hospitality rider voor." Ten slotte geeft hij nog een handige tip mee aan artiesten: "Als je een aparte kleedkamer hebt waar dingen klaarliggen, dan is het van jou. Gebruik het, anders doen wij het."

Ster advertentie
Ster advertentie