FunX Rotterdam

Vrouw (26) in Rotterdam opgepakt vanwege illegale afslankthee

foto: ter illustratie: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Vrouw (26) in Rotterdam opgepakt vanwege illegale afslankthee

Een 26-jarige vrouw is aangehouden in Rotterdam, omdat ze zou handelen in illegale afslankthee. Rechercheurs troffen in totaal 1800 pakjes van de afslankthee aan in een opslagbox in Schiedam.

Rotterdamse vrouw gearresteerd

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA startte een onderzoek, nadat iemand in het ziekenhuis was beland door het drinken van de afslankthee. Tijdens het onderzoek kwamen rechercheurs de Rotterdamse op het spoor. Ze is gearresteerd vanwege verdenking van het verkopen van Özlex Tea. De vrouw is donderdag opgepakt en verhoord, maar is daarna weer vrijgelaten. Voorlopig blijft ze alsnog een verdachte in de zaak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De gevaren van afslankthee

De afslankthee die de vrouw zou verkopen is niet voor niets verboden in Nederland. Van de stof sibutramine, die in de thee zit, kun je namelijk last krijgen van een hoge hartslag, hoofdpijn, misselijkheid en braken. De NVWA waarschuwde eerder al om de afslankthee niet te drinken, omdat mensen in het ergste geval zelfs een hartaanval of beroerte kunnen krijgen.

Wees kritisch op afslankproducten

De NVWA heeft in de afgelopen jaren regelmatig moeten waarschuwen voor verschillende soorten afslankthee die sibutramine bevatten. Het ging steeds om theeën die vooral via social media te koop waren en niet in de schappen liggen. De NVWA raadt consumenten daarom aan om "zeer kritisch te zijn bij afslankproducten die alleen online te koop zijn".

Ster advertentie
Ster advertentie