Sport

Terence Kongolo vertrekt naar NAC Breda na zeven jaar in het buitenland

foto: AFPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Terence Kongolo vertrekt naar NAC Breda na zeven jaar in het buitenland

Terence Kongolo stond in de jeugdopleiding van Feyenoord te boek als een groot talent. Na een succesvolle periode in de hoofdmacht van Feyenoord, verkaste de nu dertigjarige verdediger naar AS Monaco. Na periodes in Monaco, Engeland, Frankrijk en Oostenrijk keert Terence Kongolo na zeven jaar weer terug in zijn thuisland om bij NAC Breda te voetballen.

Terence Kongolo vertrekt naar NAC Breda

NAC Breda heeft op de laatste dag van de transferwindow bekendgemaakt dat Terence Kongolo deel uit zal maken van de Brabantse club. De verdediger heeft een contract getekend voor twee jaar en zal dus na zeven jaar weer uitkomen in de Eredivisie. De technisch directeur van NAC Breda, Peter Maas, melde dat zijn club met Terence Kongolo “ervaring en power” heeft binnengehaald. "Terence kan achterin op meerdere posities ingezet worden. Dat geeft precies de extra mogelijkheden waar we naar op zoek waren", aldus Maas.

Eerdere carrière Terence Kongolo

Voor Terence Kongolo is NAC Breda zijn tweede profclub in Nederland nadat hij eerder actief was voor Feyenoord. De centrumverdediger vertrok in 2017 bij Feyenoord nadat hij kampioen werd van de Eredivisie. Vlak na het kampioenschap vertrok Kongolo voor vijftien miljoen euro naar AS Monaco. Daarna speelde hij bij Huddersfield Town, Fulham, Le Havre en Rapid Wien. Ook werd de viervoudig Nederlands international door Louis van Gaal opgeroepen voor het WK in 2014.

Ster advertentie
Ster advertentie