Sport

Memphis depay voorlopig niet in voorselectie van Nederlands elftal

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Memphis depay voorlopig niet in voorselectie van Nederlands elftal

Memphis Depay zal voorlopig niet uitkomen voor het Nederlands elftal. De ex-Atlético Madrid-speler zit momenteel zonder club, waardoor Ronald Koeman heeft besloten om de 30-jarige aanvaller (nog) niet op te nemen in de voorselectie van Oranje.

Memphis Depay moet eerst club vinden

Koeman heeft vandaag zijn 35-koppige voorselectie bekendgemaakt voor de eerste twee wedstrijden van de Nations League. Daaruit viel op te maken dat Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Marten de Roon en Memphis Depay niet in actie zullen komen voor Nederland. "Deze voorlopige selectie markeert de start van een nieuwe periode. Natuurlijk concentreren we ons dit najaar op de Nations League, maar ook kijken we al verder richting het WK over twee jaar. We hebben daarom bewust gekozen voor een aantal nieuwe gezichten. En we hebben ook keuzes moeten maken met betrekking tot een aantal ervaren jongens met een grote staat van dienst bij Oranje", aldus de bondscoach van het Nederlands elftal.

Koeman zegt verder dat hij persoonlijke gesprekken heeft gevoerd met Blind, Wijnaldum en de Roon en hen heeft uitgelegd waarom hij nu kiest voor een aantal jongere spelers. Ook legt hij uit waarom Memphis Depay niet in de voorselectie zit. "Voor Memphis geldt dat hij eerst weer een club moet vinden voor hij bij ons weer in beeld komt." Koeman sluit dus niet uit dat Memphis Depay zich weer bij de ploeg zal aansluiten in de toekomst.

Nieuwe gezichten in voorselectie

Eén van de nieuwe spelers in het Nederlands elftal is Crysencio Summerville. De aanvaller werd bij Leeds United uitgeroepen tot speler van het jaar in de Championship en maakte deze zomer een miljoenentransfer naar West Ham United. Ook Justin Kluivert en Jan Paul van Hecke zijn opgenomen in de voorselectie. Op vrijdag 30 augustus maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend.

Eerste wedstrijden in de Nations League

Het Nederlands elftal speelt op 7 september zijn eerste wedstrijd in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina. Op 10 september volgt het duel tegen Duitsland. Beide wedstrijden vinden plaats in Nederland, respectievelijk in het Philips Stadion en in de Johan Cruijff Arena.

Ster advertentie
Ster advertentie