Sport

Professioneel turnster Natálie Štíchová (23) overleden tijdens maken van selfie

foto: Instagram @nataliestichova
  1. Newschevron right
  2. Professioneel turnster Natálie Štíchová (23) overleden tijdens maken van selfie

De professioneel turnster Natálie Štíchová uit Tsjechië is op 23-jarige leeftijd om het leven gekomen tijdens het maken van een selfie. Het incident vond plaats op een populaire toeristische bestemming, tijdens een wandeling op weg naar de top van de Tegelberg. Volgens de politie wordt deze/de berg bestempeld als een "uitdagende klim".

Natálie Štíchová maakt een selfie bij de afgrond

Natálie Štíchová was op reis met haar partner en twee vrienden. Tijdens hun wandeling naar de top van de Tegelberg, die bekendstaat om het prachtige uitzicht over het omliggende landschap van de Allgäu-Alpen. De 23-jarige turnster wilde dit moment graag vastleggen en maakte dan ook een foto. Ze poseerde op één been dichtbij de rand van een 70 meter diepe afgrond, terwijl ze een selfie maakte. Ooggetuigen verklaren dat Natálie Štíchová haar evenwicht verloor en vervolgens van de klif viel. Of ze is uitgegleden of dat een stuk van de rots afbrak, is nog onduidelijk, melden Tsjechische media.

foto: Instagram @nataliestichova

Onomkeerbare hersenschade

Direct na de val werd Natálie Štíchová per helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Ondanks de snelle actie van de hulpdiensten was de schade te groot om haar leven te kunnen redden. Zes dagen na het ongeluk zijn de behandelingen stopgezet, vanwege onomkeerbare hersenschade. De familie en fans van Štíchová zijn diepbedroefd door het tragische verlies van de turnster. Natálie Štíchová was van kinds af aan al een ster in Tsjechië. Naast haar eigen indrukwekkende turn-carrière, leidde ze ook een nieuwe generatie jonge turnsters op, die haar nu allemaal moeten missen.

Ster advertentie
Ster advertentie