Sport

Memphis Depay is erg blij met contract bij Corinthians: "Groter dan alleen voetbal"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay is erg blij met contract bij Corinthians: "Groter dan alleen voetbal"

Memphis Depay is blij met het contract dat hij bij de Braziliaanse club Corinthians heeft getekend. De keuze om de Braziliaanse club te versterken, maakte hij namelijk volledig gebaseerd op zijn gevoel. Dit deelt de voetballer vandaag tijdens een presentatie van de club.

Memphis Depay over het spelen bij Corinthians

Deze week werd bekendgemaakt dat Memphis Depay een contract heeft getekend bij de Braziliaanse club Corinthians. Tijdens een presentatie van de club deelde de voetballer erg blij te zijn met zijn keuze. "Ik ben hier voor de club Corinthians. Ze hebben mij gevraagd om voor ze te spelen en de energie die ik voelde bij de president, de club en alle fans is iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt", deelde Depay.

De voetballer vertelde dat hij het belangrijk vond om dichtbij zichzelf en zijn gevoel te blijven. "Voor mij is het simpel. Ik ben opgegroeid in Nederland, heb Afrikaanse roots. Ik ken het voetbal in Europa. Toen ik wat ouder werd, dacht ik: wat kan ik doen om mezelf gelukkiger te maken? Luisteren naar mijn gedachten en gevoelens." Depay noemt Brazilie dan ook het 'mekka' van voetbal. "Kinderen in Europa kijken altijd naar spelers uit Brazilië. Het Braziliaanse voetbal en de manier waarop ze het leven omarmen is geweldig. Want dit land is niet alleen voetbal."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Memphis vol liefde verwelkomd

Memphis Depay werd tijdens de presentatie als held onthaald. Zo stapte een journalist naar voren om Depay te omhelzen en een foto met hem te maken. Ook ontving de voetballer groot applaus van het publiek. "De reden dat ik hier vandaag ben is veel groter dan alleen voetbal. Natuurlijk ben ik hier om te voetballen en mijn vaardigheden te tonen. Ik denk ook dat we moeten erkennen dat Brazilië een andere wereld is dan we die in Europa kennen. Maar het is hier top", aldus Depay.

Ster advertentie
Ster advertentie