Sport

Memphis Depay moet mogelijk weg bij Corinthians: "Miljoenenfiasco"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay moet mogelijk weg bij Corinthians: "Miljoenenfiasco"

Het gaat niet zo lekker met Grupo Esportes da Sorte, de hoofdsponsor van Corinthians. Dit gokbedrijf, dat helpt met het betalen van het salaris van Memphis Depay, zit namelijk in de problemen en diverse media noemen het nu al een "miljoenenfiasco". ESPN meldt dat de situatie vrij pessimistisch is en dat de club nu al naar andere opties kijkt om ervoor te zorgen dat Memphis gewoon zijn salaris krijgt.

Wat is er aan de hand met Esportes da Sorte?

Het Braziliaanse gokbedrijf dat flink actief is in de voetbalwereld ligt onder de loep van de autoriteiten, vanwege beschuldigingen van criminele praktijken. Als Esportes da Sorte zijn sponsorafspraken niet meer kan nakomen, moet Corinthians snel schakelen om Memphis Depay te kunnen behouden. De hoofdsponsor is namelijk verantwoordelijk voor het jaarsalaris van 9,7 miljoen euro van de aanvaller.

De Toekomst van de Sponsorrelatie

Grupo Esportes da Sorte heeft aangegeven dat het bedrijf in het bezit is van een tijdelijke vergunning en probeert deze om te zetten in een landelijke vergunning. Dit moet vóór 10 oktober gebeuren. Lukt dit niet, dan wordt het lastig voor Esportes da Sorte om als sponsor van Corinthians te blijven functioneren, wat mogelijk invloed heeft op de toekomst van Depay bij de club.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alternatieve Sponsoren voor Corinthians

Corinthians heeft al twee geïnteresseerde partijen benaderd om de sponsorrol van Esportes da Sorte over te nemen. Eén daarvan is een gokbedrijf met een landelijke vergunning, terwijl de andere partij uit een ander marktsegment komt. Het goede nieuws voor Depay en de club is dat de salarissen voor oktober al zijn betaald, wat wat ademruimte geeft voor de club om een alternatieve sponsor te vinden mocht Esportes da Sorte wegvallen.

Ster advertentie
Ster advertentie