Sport

Cristiano Ronaldo draagt doelpunt op aan overleden vader: “Wilde dat hij nog leefde”

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo draagt doelpunt op aan overleden vader: “Wilde dat hij nog leefde”

Cristiano Ronaldo staat wereldwijd bekend om zijn zelfvertrouwen, de vele doelpunten die hij scoort en de wijze waarop hij ze viert: “SIUUU!” In de wedstrijd tegen Al Rayyan vierde de 39-jarige voetballer van Al-Nassr zijn doelpunt op een manier die we niet gewend zijn. Ter ere van zijn overleden vader wees hij zijn vingers naar de hemel nadat hij de 2-0 op fraaie wijze binnenschoot.

Cristiano Ronaldo eert overleden vader met doelpuntviering

De vader van Cristiano Ronaldo, José Dinis Aveiro, overleed in 2005 aan leverfalen. Van hem was bekend dat hij lang kampte met een drankprobleem. Hierover zei de stervoetballer enkele jaren geleden: “Ik kende hem eigenlijk niet voor de volle honderd procent. Hij was namelijk altijd dronken.” Cristiano Ronaldo was twintig jaar oud toen zijn vader overleed en speelde destijds bij Manchester United.

De Portugese voetballer besloot zijn jarige vader, die 71 zou zijn geworden, te eren na zijn doelpunt. Hierover zei Cristiano Ronaldo: “Deze goal voelde anders.” De oud-voetballer van Real Madrid vindt het jammer dat zijn vader alleen de begindagen van zijn carrière heeft meegemaakt. “Ik wilde dat mijn vader nog leefde, zodat hij kon zien wat ik allemaal bereikt heb. Vandaag is zijn verjaardag en daarom vierde ik voor hem”, aldus Cristiano Ronaldo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het moeilijke verleden van Cristiano Ronaldo’s vader

Cristiano Ronaldo bracht zijn jeugd door op Madeira: een Portugees eiland in de Atlantische Oceaan. Hij groeide op in een arm gezin met twee zussen en een broer. Daar deelde hij een kamer met zijn broer en zussen. De vader van Cristiano Ronaldo verkocht in de begindagen van zijn zoons carrière zijn Manchester United-shirts om aan geld te komen voor drank. In 2005, twee jaar nadat Cristiano Ronaldo voor United tekende, kreeg José Dinis Aveiro leverfalen. Ronaldo vloog hem over naar Londen voor een behandeling, maar het was te laat.

Ster advertentie
Ster advertentie