Sport

Cristiano Ronaldo krijgt grote eer: 'Eigen hoofd op euromunt als betaalmiddel'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo krijgt grote eer: 'Eigen hoofd op euromunt als betaalmiddel'

Cristiano Ronaldo had al een indrukwekkende lijst van eerbetonen op zijn naam staan. Hij heeft een eigen museum met wassen beelden, een sterrenstelsel dat naar hem is vernoemd, en er zijn hotels, restaurants, fitnesscentra en winkels die zijn iconische CR7-merk dragen. Toch krijgt de voetballer een nieuw eerbetoon die behoorlijk speciaal is.

Cristiano Ronaldo als betaalmiddel

Binnenkort komt er echter een nieuwe mijlpaal bij, eentje die tot voor kort vooral voor staatshoofden was weggelegd: Cristiano Ronaldo zal worden afgebeeld op een betaalmiddel. Portugal heeft aangekondigd euromunten te slaan met het hoofd van de 214-voudige international, ter ere van zijn succesvolle bijdrage voor het land. Dit nieuws komt vlak nadat Ronaldo eerder deze maand zowel de grens van negenhonderd doelpunten als die van een miljard volgers op social media heeft bereikt.

De Ronaldo-euro: een verzamelobject

De Ronaldo-euro wordt een wettig betaalmiddel in Portugal en heeft een voor de hand liggende waarde van zeven euro. Toch is de verwachting dat de beperkte oplage van de munt ervoor zal zorgen dat het vooral een gewild verzamelitem zal worden, met een prijs die ver boven de nominale waarde zal uitstijgen. Sommige experts denken dat de munt wel zo'n 150.000 euro waard kan worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie