Sport

Cristiano Ronaldo haalt uit naar Manchester United-trainer Erik ten Hag: "Probeer het"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo haalt uit naar Manchester United-trainer Erik ten Hag: "Probeer het"

Cristiano Ronaldo heeft zich kritisch uitgelaten over Erik ten Hag, de manager van Manchester United, vanwege zijn houding sinds hij de club heeft overgenomen. In een interview, dat deze week wordt vrijgegeven, deelt Ronaldo zijn mening.

Cristiano Ronaldo over Manchester United

Tijdens de podcast Rio Ferdinand Presents heeft Cristiano Ronaldo zich kritisch uitgesproken over Erik ten Hag en zijn manier van leidinggeven bij Manchester United. "Zoals ik al zei: Manchester moet in mijn ogen alles opnieuw opbouwen", vertelde Ronaldo over de club. Ronaldo gaf aan dat Manchester United meer moet proberen, ook al is het team misschien niet op het hoogste niveau. "Je moet zeggen: luister, misschien hebben we niet dat potentieel, maar we moeten het proberen. Je moet altijd proberen."

Ronaldo sprak over de veranderingen die Manchester United doormaakt en benadrukte dat het tijd kost om de club weer op te bouwen: "Deze club heeft tijd nodig om opnieuw opgebouwd te worden, want het is nog steeds een van de beste clubs ter wereld, maar er moeten dingen veranderen. Ze begrijpen dat. Dit is de enige weg vooruit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De komst van Ruud van Nistelrooy bij Manchester United

Sinds de komst van Erik Ten Hag heeft United wisselend gepresteerd: een derde en achtste plek in de Premier League, maar wel gewonnen Carabao en FA Cups. Toch was het achtste plaats van vorig seizoen het slechtste resultaat van de club in het Premier League-tijdperk, en ze werden ook vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League.

In de zomer was er veel speculatie over Ten Hag’s toekomst, maar de nieuwe structuur onder leiding van INEOS besloot hem te behouden. Hij kreeg steun op de transfermarkt en ook in zijn staf, waaronder de komst van voormalig United-speler Ruud van Nistelrooy. Ronaldo noemde de benoeming van Van Nistelrooy een stap in de goede richting. "Als Ten Hag naar Ruud luistert, kan dat hem helpen. Ruud kent de club en de club moet luisteren naar de mensen die hier al zijn geweest."

Ronaldo benadrukte het belang van oud-spelers in de staf, zoals Rio Ferdinand, Roy Keane of Paul Scholes. Volgens hem hebben zij het inzicht dat nodig is om de club weer succesvol te maken.

Ster advertentie
Ster advertentie