Sport

Ronald Koeman reageert op uitspraken Steven Bergwijn: “Raakt mij totaal niet”

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ronald Koeman reageert op uitspraken Steven Bergwijn: “Raakt mij totaal niet”

Onlangs transfereerde Steven Bergwijn van Ajax naar de Saudi-Arabische club Al-Ittihad. De 26-jarige aanvaller tekende daar een driejarig contract waarbij hij negen miljoen euro per jaar op zal strijken. Oranje-bondscoach Ronald Koeman maakte tijdens een persconferentie bekend dat de deur naar het Nederlands elftal gesloten is voor Bergwijn. De oud-Ajacied was verontwaardigd door deze uitspraak omdat Koeman dit niet persoonlijk aan hem meedeelde. Hier besloot de bondscoach weer op te reageren tijdens een persconferentie vandaag: “Raakt mij totaal niet.”

Reactie Steven Bergwijn op Ronald Koeman

De kritiek die Steven Bergwijn had op de uitspraken van Ronald Koeman was duidelijk. Volgens de buitenspeler had de bondscoach hem moeten bellen om te zeggen dat hij niet meer in aanmerking zou komen voor het Nederlands elftal. "Als hij een betrokken bondscoach was geweest, dan had hij me eerst gebeld. Nu moest ik het vanaf de tv vernemen. Ik heb ook veel mooie momenten met de bondscoach meegemaakt, dus dan is dit te makkelijk en dat valt me tegen van hem."

Steven Bergwijn stelde dat het niet voor het eerst was dat Ronald Koeman een speler publiekelijk afviel. Zo zei de 26-jarige aanvaller: "Eerder had hij al publiekelijk een mening over Brobbey, die ook niet leuk was en waarvan hij later zei dat het niet handig was. Zo ga je niet met je eigen spelers om. Als hij zo doorgaat, dan verliest hij al zijn geloofwaardigheid."

Reactie Ronald Koeman op Steven Bergwijn

Ronald Koeman zei vandaag in een persconferentie dat hij het logisch vond dat Steven Bergwijn reageerde op zijn opmerkingen. Desondanks legt hij de reactie van de speler naast zich neer. “Het raakt mij totaal niet”, aldus Koeman. Volgens hem was het logischer geweest als Steven Bergwijn hem had gebeld in plaats van andersom. Hierover zei hij: “Heel vele spelers bellen mij op het moment dat ze een stap maken naar een andere club.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie