Sport

Ajax hoopt op goedkeuring Kamaldeen Sulemana in laatste minuut van transferperiode

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ajax hoopt op goedkeuring Kamaldeen Sulemana in laatste minuut van transferperiode

De spanning bij Ajax blijft hoog, zelfs na de sluiting van de transfermarkt. De club wacht in onzekerheid of de FIFA de huur van Kamaldeen Sulemana goedkeurt. Het was een race tegen de klok om het papierwerk op tijd af te krijgen en in te dienen, maar werd de deadline op tijd gehaald of kwam Ajax net te laat?

Ajax ontvangt bod van 22 miljoen op Steven Bergwijn

Op de laatste dag van de transferperiode ontving Ajax een bod van 22 miljoen euro op Steven Bergwijn, met de voorwaarde dat een vervanger klaar moest staan. De Amsterdammers dachten deze vervanger gevonden te hebben in Kamaldeen Sulemana. Maar nu rijst de vraag of het papierwerk op tijd is afgerond.

Het werd een race tegen de klok toen Al-Ittihad zich meldde voor Bergwijn. Technisch directeur Alex Kroes en zijn team in de Johan Cruijff ArenA werkten de hele dag door om beide deals rond te kunnen krijgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onzekerheid over huurdeal Kamaldeen Sulemana

Ajax kon de miljoenen van Steven Bergwijn goed gebruiken en besloot daarom voor een dubbele deal te gaan. Vanaf ’s ochtends vroeg tot middernacht was er intensief overleg met alle partijen. Maar door vertragingen in de gesprekken over Bergwijn, bleef er weinig tijd over voor de huurdeal met Kamaldeen Sulemana.

Spanning blijft hoog na transferdeadline

De documenten werden op het laatste moment ingediend, maar Ajax wacht nog steeds op bevestiging van de FIFA. Nu hangt alles af van het oordeel van de wereldvoetbalbond: wordt de huurdeal van Kamaldeen Sulemana goedgekeurd of niet? Als de deal niet doorgaat, kan dit Ajax sportief gezien flink pijn doen, vooral gezien het beperkte aantal opties voor trainer Farioli op de linksbuitenpositie. Ajax hoopt dat de FIFA de huurdeal van Kamaldeen Sulemana goedkeurt, dus het blijft nog even spannend terwijl de Amsterdammers wachten op het definitieve oordeel.

Ster advertentie
Ster advertentie