Sport

Italiaanse Thomas Ceccon wint goud tijdens Olympische Spelen en slaapt in park: "Geen airco en slecht eten"

foto: ANP/ Husein Alireza via Instagram
  1. Newschevron right
  2. Italiaanse Thomas Ceccon wint goud tijdens Olympische Spelen en slaapt in park: "Geen airco en slecht eten"

De Italiaanse zwemmer Thomas Ceccon heeft dan wel goud gewonnen tijdens de Olympische Spelen, maar is niet blij met de omstandigheden waarin hij daarvoor moet leven als atleet. Zo uitte de atleet onvrede over het voedsel en gebrek aan airco en besloot hij een groot statement te maken. De zwemmer sliep namelijk in een park op een handdoek als protest.

Italiaanse zwemmer slaapt in park

Thomas Ceccon liet aan de nieuwsoutlet Rai Italia weten dat hij niet blij is met de omstandigheden waarin hij in het olympische dorp moet leven. "In het dorp is geen airconditioning, het is warm en het eten is slecht. Veel atleten verhuizen hierdoor", vertelde hij. "Het is geen excuus, het is gewoon het verhaal dat misschien niet iedereen kent. Maar het is iets wat veel mensen waarschijnlijk niet weten en het is alleen maar goed om het verhaal te vertellen", legt Ceccon uit over de 'barre omstandigheden'. De zwemmer is niet de eerste die hierover klaagt, aangezien een Amerikaanse tennisser en een Australische zwemmer hem voor waren.

Toch koos Ceccon ervoor om een stapje verder te gaan en te slapen op een handdoek in een parkje. Hij werd gefilmd door een andere atleet, die een video van de slapende Ceccon op zijn Instagram Story deelde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie