Up 2 Date

Olympisch atleet gezocht door FBI na ernstige beschuldigingen: "Een van de meest gezochte mannen in VS"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Olympisch atleet gezocht door FBI na ernstige beschuldigingen: "Een van de meest gezochte mannen in VS"

Canadees Ryan Wedding (43) kwam voorheen op televisie tijdens de Olympische Spelen, de snowboarder heeft een opmerkelijke carrièreswitch gemaakt.

Van Olympische Spelen naar criminele organisatie

Ryan Wedding was een veelbelovende snowboarder tijdens de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City. De Canadees kwam op de parallel reuzenslalom op de 24ste plek terecht. De 43-jarige is intussen een van de meest gezochte drugsleiders van Canada en de Verenigde Staten. Wedding zou sinds 2011 actief leider zijn van drugsorganisatie, 'The Wedding Criminal Enterprise', een organisatie die nergens voor terugdeinst.

'The Wedding Criminal Enterprise'

De FBI beschuldigt 'The Wedding Criminal Enterprise' van een grote hoeveelheid drugshandel, de organisatie vervoerde cocaïne door Noord- en Zuid-Amerika. Ook wordt de organisatie beschuldigd van meerdere moorden. Tijdens een persconferentie zei Martin Estrada, een Amerikaanse officier van justitie, dat Wedding er vrijwillig voor koos om een crimineel te worden: "Hij wordt beschuldigd van het leiden van een transnationale georganiseerde misdaadgroep die zich bezighoudt met cocaïnehandel en moord, onder wie op onschuldige burgers".

Moord op onschuldige mensen

Wedding zou vorig jaar opdracht hebben gegeven voor de moord op een Indiaans stel dat op vakantie was in Canada. De oud-atleet vermoedden samen met zijn partner, Andrew Clark, dat het stel een cocaïnezending had gestolen. De twee toeristen werden voor de ogen van hun dochter neergeschoten, de dochter raakte ook gewond maar overleefde de aanslag. Twee andere mannen met een schuld bij 'The Wedding Criminal Enterprise' werden voor hun huis geliquideerd. "Ze waren moordenaars. Iedereen die in hun weg stond, werd door hen met geweld aangepakt, inclusief moord".

Miljardenbedrijf

Het gaat volgens de federale aanklagers om een miljardenbedrijf, tijdens onderzoeken werden er een tonnen cocaïne, tientallen patronen munitie en meer dan drie miljoen dollar aan crypto's gevonden. Het is niet de eerste keer dat Wedding gezocht wordt ,hij werd in 2010 veroordeeld tot een gevangenisstraf. De oud-atleet ging na zijn vrijlating door met de criminele activiteiten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie