Up 2 Date

Bokster Imane Khelif haalt uit naar Elon Musk: "Je bent wreed tegen mij en mijn familie geweest"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Bokster Imane Khelif haalt uit naar Elon Musk: "Je bent wreed tegen mij en mijn familie geweest"

De omstreden Imane Khelif, die olympisch goud won in het boksen tijdens de Spelen in Parijs, noemt Elon Musk 'wreed' en vraagt zich af waarom hij haar met zoveel haat behandelde.

Gendercontroverse Olympische Spelen

Imane Khelif raakte afgelopen zomer verwikkeld in een grote internationale gendercontroverse tijdens de Olympische Spelen. Bij het WK in New Delhi vorig jaar faalde ze voor een gendertest vanwege een te hoge testosteronspiegel, wat leidde tot haar diskwalificatie door de boksbond IBA. Omdat het Internationaal Olympisch Comité de IBA echter niet erkent, mocht Imane Khelif toch deelnemen aan de Olympische Spelen.

Imane Khelif over Elon Musk

Techmagnaat Elon Musk was een van de prominente figuren die op sociale media kritiek uitten op Imane Khelif's deelname. "Elon Musk was een van de eersten die me aanviel tijdens deze haatcampagne," vertelde Khelif in het Franse tv-programma CLIQUE; "Ik zou willen zeggen: je haat me, maar je kent me niet, en ik begrijp niet eens waarom je deze aanval begon". De opmerkingen van Elon Musk raakten zelfs het thuisfront van Imane Khelif: "Je bent wreed geweest tegen mij, tegen mijn familie, tegen mijn moeder. In die tijd moest mijn moeder dagelijks naar het ziekenhuis".

De geëmotioneerde Imane Khelif blijft zich verzetten tegen degenen die haar tijdens de Olympische Spelen hebben bekritiseerd, beledigd en bespot. Musk is een van de personen tegen wie ze in Frankrijk een rechtszaak heeft aangespannen vanwege online intimidatie. Ook J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-boeken, wordt genoemd in de rechtszaak.

Ster advertentie
Ster advertentie