Sport

Olympisch atleet geschorst: "Hij kocht cocaïne van 17-jarige tijdens de Olympische Spelen in Parijs"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Olympisch atleet geschorst: "Hij kocht cocaïne van 17-jarige tijdens de Olympische Spelen in Parijs"

De Australische hockeyer Tom Craig is voor een jaar geschorst vanwege het kopen van cocaïne tijdens de Olympische Spelen in Parijs. De Australiër probeerde de harddrugs aan te schaffen van een minderjarige.

Drugsdeal tijdens Olympische Spelen in Parijs

Tom Craig zou, vlak nadat Australië werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de Olympische Spelen door het Nederlandse elftal, geprobeerd hebben coke te kopen van een 17-jarige dealer. De middenvelder werd tijdens de daad betrapt door de Franse politie, maar werd al snel vrijgelaten. Na een waarschuwing van de Franse rechter mocht hij het land verlaten.

Arrestatie

De 29-jarige Tom Craig moest als onderdeel van zijn straf verplichte trainingen en educatieve programma's volgen. Bij goed gedrag mag hij volgend jaar weer deelnemen aan de nationale ploeg van Australië. Op het moment van zijn arrestatie was Tom Craig al uitgeschakeld op de Spelen, nadat Australië in de kwartfinale met 2-0 van Nederland had verloren. Hij hoeft niet te vrezen voor strafrechtelijke vervolging; de politie gaf hem slechts een waarschuwing voor het strafbare feit.

Excuses

Tom Craig, die meer dan 140 interlands speelde en van 2021 tot 2023 in Nederland hockeyde voor Klein Zwitserland, bood nog tijdens de Spelen zijn excuses aan. Hij noemde zijn actie een "verschrikkelijke fout". "Ik wil mijn excuses aanbieden voor wat er de afgelopen 24 uur is gebeurd", zei Craig destijds bij het verlaten van het politiebureau in Parijs. "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn daden. Ze weerspiegelen absoluut niet de waarden van mijn familie, mijn teamgenoten, mijn vrienden, de sport of het Australische olympische team."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie