Up 2 Date

Onderzoek naar de dood van de vermoorde Hamza is begonnen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Onderzoek naar de dood van de vermoorde Hamza is begonnen

De politie heeft bekendgemaakt dat er een onderzoek is gestart naar de dood van de 25-jarige Hamza. Hij werd vorige week vermoord door zijn buurman. In het onderzoek worden alle mogelijke motieven onderzocht, waaronder islamofobie. De vermeende moordenaar heeft namelijk meerdere racistische uitlatingen op X gedaan voordat hij Hamza vermoordde.

Onderzoek OM

De politie heeft aangegeven op de hoogte te zijn van alle berichten die op social media circuleren over de dader. In de eerste instantie werd Hamza's dood namelijk bestempeld als parkeerruzie, maar na ophef op social media, heeft het OM duidelijk gemaakt dat ook zijn islamofobische uitspraken worden meegenomen. “Het Openbaar Ministerie laat altijd uitvoerig onderzoek doen door de politie naar de aanleiding van een levensdelict en de mogelijke motieven daarvoor. Daarbij wordt uiteraard altijd ook alle actuele informatie meegenomen, en wordt er onder meer gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van een verdachte. Relevante informatie uit diens geschiedenis wordt betrokken in het onderzoek”, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant.

De dader schreef op X namelijk dat moslims een groot probleem zouden zijn voor de samenleving, vergeleek hen met nazi's en sprak over kindermisbruik dat volgens hem zou horen bij de moskee.

Familie Hamza reageert

De familie van Hamza heeft via hun advocaat laten weten dat zij zich totaal niet kunnen vinden in het geschetste beeld van een 'parkeerruzie' en dat zij hopen dat het 'islamofobische' motief goed wordt onderzocht. Op dit moment willen zij nog niet spreken en bevinden ze zich in het rouwproces.

De verdachte van de moord op Hamza is vorige week vrijdag voorgeleid door de rechter-commissaris op verdenking van moord. Er is besloten dat hij veertien dagen langer in voorlopige hechtenis moet blijven en volgende week moet verschijnen voor de rechtbank.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie