Up 2 Date

Levenslang voor dader van moord op vijf mensen in Amerikaanse lhbti-club

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Levenslang voor dader van moord op vijf mensen in Amerikaanse lhbti-club

De 23-jarige man die vorig jaar november vijf mensen doodschoot in een Amerikaanse lhbti-club, heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen. Hij bekende gisteren schuldig te zijn aan de vijf moorden en nog eens 46 pogingen daartoe in Club Q in Colorado Springs.

Veroordeling

De openbare aanklager noemde de daad een zogenoemde 'misdaad uit vooringenomenheid'. De schutter zou volgens de aanklager regelmatig homofobische scheldwoorden hebben gebruikt, wat door de dader niet werd ontkent.

Het juridische team van de dader heeft met de aanklagers een deal gesloten. Daarin kwamen ze een levenslange gevangenisstraf overeen, waar de dader mee akkoord ging. Hij maakt ook geen kans om eerder vrijgelaten te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moordpartij

De schutter liep op 19 november 2022 iets voor middernacht de populaire Club Q binnen in Colorado Springs en begon op gasten te schieten. Hij maakte tientallen slachtoffers tot bezoekers hem wisten te overmeesteren. Uiteindelijk kostte de schietpartij aan vijf mensen het leven en tientallen mensen raakten gewond.

Ster advertentie
Ster advertentie