Sport

Imane Khelif spant rechtszaak aan tegen iedereen die haar online gepest heeft

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Imane Khelif spant rechtszaak aan tegen iedereen die haar online gepest heeft

Imane Khelif heeft tijdens haar optreden op de Olympische Spelen te maken gehad met vele pesterijen op basis van valse claims over haar geslacht. Ondanks alle negativisme wist de 25-jarige bokser toch de gouden medaille te winnen. Nu besluit de Algerijnse Imane Khelif om een aanklacht in te dienen tegen alle mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de pesterijen.

Imane Khelif dient rechtszaak in

De aanklacht van cyberpesten is door Imane Khelif ingediend bij de Franse autoriteiten tegen X. ‘X’ wil zeggen dat de aanklacht niet tegen een specifieke persoon is ingediend, maar tegen iedereen die zich schuldig heeft gemaakt aan het demoniseren van de 25-jarige sportster. Het Franse Openbaar Ministerie zal hierdoor onderzoek doen naar alle personen die mogelijk schuld hebben aan het pesten van Imane Khelif.

Advocaat Imane Khelif richt pijlen op bekendheden bij rechtszaak

De advocaat van Imane Khelif, Nabil Boudi, vertelde dat de aanklacht op dezelfde dag is ingediend als de boksfinale waar Imane Khelif succesvol aan deelnam. Boudi richt zijn pijlen daarbij ook op enkele invloedrijke bekendheden die zich in zijn ogen schuldig maakten aan de pesterijen. "J.K. Rowling en Elon Musk zijn mensen die onder anderen worden genoemd in de aanklacht." De Harry Potter-auteur en de Tesla-oprichter stelde eerder dat Imane Khelif niet als vrouw zou zijn geboren. Dit werd door de vader van Khelif weerlegd doordat hij de geboorteakte van zijn dochter toonde.

Nabil Boudi is van mening dat ook Donald Trump een aandeel in de pesterijen van Imane Khelif had. De presidentskandidaat van de Verenigde Staten zei in een speech dat Imane Khelif een transgender is. Volgens Boudi is het niet meer dan logisch dat Trump ook onderzocht zal worden. "Trump tweette, dus of hij nu genoemd wordt in onze rechtszaak of niet, hij zal onvermijdelijk worden onderzocht als onderdeel van de vervolging."

Ophef over gender Imane Khelif

De ophef over Imane Khelifs geslacht begon na haar wedstrijd tegen de Italiaanse boksster Angela Carini. Laatstgenoemde claimde dat Khelif nooit mee had mogen doen aan de Olympische Spelen vanwege haar testosterongehalte. Vanaf dat moment werd Imane Khelif met afstand de meest besproken atlete van de Olympische Spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie