Entertainment

Boek van Kim Porter met wilde aanklachten tegen P. Diddy verwijderd van Amazon

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Boek van Kim Porter met wilde aanklachten tegen P. Diddy verwijderd van Amazon

Het vermeende boek van Kim Porter waarin ze wilde beschuldigingen doet over haar relatie met Diddy is door Amazon uit de schappen gehaald. Het bedrijf kwam tot dit besluit, nadat er beschuldigingen naar boven kwamen die beweerden dat het boek een verzinsel zou zijn. Haar boek: Kim’s Lost Words: A Journey For Justice, From the Other Side, werd een bestseller, nadat Diddy werd gearresteerd voor mensenhandel en afpersing.

Amazon verwijdert bestseller na ophef over authenticiteit

Amazon bevestigde op 1 oktober dat het boek uit hun winkels is gehaald. In een officiële verklaring zei de retailgigant: "We zijn op de hoogte gebracht van een geschil met betrekking tot deze titel en hebben de uitgever op de hoogte gesteld. Het boek is momenteel niet beschikbaar in onze winkel."

Het boek, dat onafhankelijk werd gepubliceerd door Chris Todd, bevatte tal van sensationele beschuldigingen over Diddy’s relatie met Kim Porter. Volgens Todd baseerde hij het boek op een USB-stick die van Porter zou zijn geweest, maar hij gaf later toe dat hij niet zeker was van de authenticiteit van de inhoud.

Kinderen van Kim Porter en Al B. Sure ontkennen bestaan van boek

De memoires werden fel bekritiseerd door de ex-partner van Kim Porter, Al B. Sure! en hun kinderen Christian, Jessie, D’Lila en Quincy Combs. Via een gezamenlijke en emotionele verklaring via Instagram ontkenden zij het bestaan van het boek. "We hebben zoveel pijnlijke en valse geruchten zien circuleren over onze ouders, de relatie tussen Kim Porter en Sean Combs, en ook over het tragische overlijden van onze moeder, dat we het gevoel hebben dat we moeten reageren."

"De claims dat onze moeder een boek heeft geschreven zijn simpelweg onwaar. Zij heeft geen boek geschreven. En iedereen die beweert een manuscript te hebben, vertegenwoordigt zichzelf op onjuiste wijze. Daarnaast vragen we iedereen te begrijpen dat iedere zogenaamde 'vriend' die spreekt namens onze moeder of haar familie geen vriend is en haar beste belangen niet voor ogen heeft."

foto: Instagram @kingcombs @quincy @the_combs_twins

Al B. Sure! stuurt 'cease and desist'-bevel naar Amazon

Al B. Sure heeft ook een stop-bevel gestuurd naar zowel Amazon als Chris Todd. Hij zegt dat het boek vol staat met "valse en kwaadaardige uitspraken" en is juridische stappen begonnen om te zorgen dat het niet verder verspreid wordt.

Ster advertentie
Ster advertentie