Entertainment

Boef brengt krachtige ode tijdens Ziggo Dome concert: "Jullie handen zijn rood"

foto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Boef brengt krachtige ode tijdens Ziggo Dome concert: "Jullie handen zijn rood"

Gisteren gaf Boef een verbluffende show in Ziggo Dome. Naast het feit dat hij het dak eraf blies met zijn performance, nam de artiest ook nog een speciaal moment om stil te staan bij de slachtoffers van Palestina. Daarnaast sprak hij zich ook uit over Yemen, Congo en Libanon.

Boef brengt krachtige ode aan Palestina in de Ziggo Dome

Tijdens zijn eerste show in de Ziggo Dome nam Boef een speciaal moment om aandacht te vragen voor de situatie in onder andere Palestina. Op het podium verschenen beelden van kinderen en bloemen, symbool voor de verloren levens. Vervolgens verscheen de tekst 'Free Palestina' in grote letters, terwijl Boef met een Palestijnse vlag in zijn hand zijn boodschap krachtig verwoordde.

Met een scherpe tekst ging hij verder: "Hoor je praten over vrijheid met een mond vol gif. Je ziet jezelf als een held, maar gooit je bom op kids. Je bent een lafaard, je loog tegen ons voor niets. Iedereen is op de hoogte van je songs en tricks." De rapper vervolgde met: "Je bombardeerde ziekenhuizen en verdedigt die keuze. De mensen die zijn wakker, gaan je zeker niet steunen. Daarom fluister je de waarheid en schreeuw je een leugen. Jarenlang heb ik de kranten geloofd. Als ik de waarheid wilde zien, gooiden ze zand in mijn oog. Dat is voorbij, je leugen wordt niet langer gedoogd. Want jullie inkt is dan wel blauw, maar jullie handen zijn rood."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boef deelt emotionele en lange lijst met namen

Na zijn rap verscheen er op de schermen achter Boef een eindeloze lijst met namen. "Achter mij zie je een lijst met de namen van allemaal overleden baby's en kinderen. Ik laat de lijst nu voor 58 seconden zien, maar in het echt duurt het acht uur lang om deze helemaal te bekijken," verklaarde Boef. Daarna richtte hij zich tot het publiek, maakte een vuist en riep: "Free Libanon, free Yemen, free Congo, free Palestina!" Zijn woorden raakten de hele zaal die de woorden van Boef luidkeels terugriep.

Boef bereikte niet alleen een mijlpaal met zijn grootste show ooit in de Ziggo Dome, maar liet opnieuw zien waar hij voor staat door een krachtige en emotionele boodschap te delen.

Ster advertentie
Ster advertentie