Entertainment

Dr. Dre aangeklaagd voor 10 miljoen dollar vanwege bedreigen relatietherapeut: "Droeg kogelwerend vest"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dr. Dre aangeklaagd voor 10 miljoen dollar vanwege bedreigen relatietherapeut: "Droeg kogelwerend vest"

Dr. Dre wordt aangeklaagd voor 10 miljoen dollar vanwege het intimideren van zijn eigen relatietherapeut. Dit zou voortkomen uit de mediation met zijn ex-vrouw Nicole Young.

Zaak tegen Dr. Dre

De relatietherapeut Charles J. Sophy klaagt Dr. Dre aan voor het voeren van een "campagne van intimidatie" tegen hem, nadat hij de Dr. Dre van en zijn ex-vrouw heeft geholpen tijdens hun huwelijksproblemen. In de rechtszaak beweert Sophy het volgende: "In plaats van het mediationproces te zien als een kans voor genezing, besloot Dre zijn frustraties over de mediation op Dr. Sophy te projecteren. Deze frustraties die zich uitten in een bijna jaar durende campagne van berichten in de avond, intimidatiedreigingen en geweldsdreigingen."

Aanklachten tegen Dr. Dre

Volgens de rechtszaak werd Sophy in 2018 door het paar ingehuurd voor een "gezamenlijke psychotherapeutische relatie" en zou hij hen blijven begeleiden tijdens hun scheiding, die in december 2021 werd afgerond. Sophy beweert dat de intimidatie begon in februari 2023, toen Dr. Dre hem via sms benaderde met de mededeling dat hem iets "verontrustends was verteld. "Daar ga je voor moeten boeten", zou Dre vervolgens hebben gestuurd.

De sms-berichten gingen door, waarna de relatietherapeut werd beschuldigd van doospelen van informatie naar de pers. Dit ontkent de therapeut echter. Sophy zegt dat hij uiteindelijk bang begon te worden voor zijn veiligheid en beweert dat Dre nep FBI-agenten naar zijn huis heeft gestuurd, wat ertoe leidde dat de arts een kogelwerend vest droeg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dr. Dre reageert

Dr. Dre heeft via zijn advocaat Howard King gereageerd op de rechtszaak en stelt dat deze een reactie is op een klacht die de producer heeft ingediend over Sophy's gedrag tijdens hun therapiesessies. "In duidelijke schending van alle zorgstandaarden heeft Dr. Sophy zich bemoeid met een conflictueuze scheiding terwijl hij tegelijkertijd zowel de heer en mevrouw Young als hun kinderen behandelde", zei de advocaat van Dre in een verklaring.

"De relatietherapeut werd ontslagen toen bleek dat hij een van hun kinderen aanmoedigde om partij te kiezen tegen de heer Young en zijn zoon zelfs aanspoorde om naar de pers te gaan met valse beschuldigingen om zo een financiële schikking te forceren die hij aanbeval."

De rechtszaak eist 10 miljoen dollar aan schadevergoeding, evenals een contactverbod tegen Dre.

Ster advertentie
Ster advertentie