Entertainment

Diddy's team beschuldigt overheid van samenspannen met de media: "Zoveel mogelijk media-aandacht"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Diddy's team beschuldigt overheid van samenspannen met de media: "Zoveel mogelijk media-aandacht"

De advocaten van Diddy zijn ervan overtuigd dat de overheid samen met de media tegen de rapper spant. Deze twee partijen zouden volgens Diddy's team namelijk een haatcampagne tegen de zakenman hebben opgezet.

Diddy's team beschuldigt overheid van samenspannen met media

Diddy's team beschuldigt de Amerikaanse overheid ervan dat ze de video, waarin Cassie wordt mishandeld, hebben gelekt aan de pers. Uit de documenten die ze hebben ingediend, blijkt dat het team van Diddy vindt dat de rapper geen eerlijk proces krijgt. Dit heeft volgens hen te maken met de "vele pogingen" om de zakenman als schuldig te bestempelen.

De advocaten wijzen op verschillende lekken van de afgelopen zeven maanden en anonieme uitspraken van het Department of Homeland Security als voorbeelden van pogingen om Combs' reputatie kapot te maken voordat de zaak begint. Ze vragen om een onderzoek naar dit gedrag, inzage in het bewijsmateriaal, een verbod op verdere lekken door overheidsmedewerkers en andere maatregelen, zoals het uitsluiten van getuigen, het negeren van bewijsmateriaal, waaronder de video uit 2016, of het laten vallen van alle aanklachten.

Waar beschuldigt Diddy overheid van?

In het document wijst het team van Diddy op vier vormen van wangedrag door de overheid, waarbij het meest opvallende incident de lek naar CNN is over Combs’ mishandeling van zijn ex-vriendin Cassie in 2016. Volgens zijn advocaten zouden Ventura noch een derde partij waarschijnlijk de bron van dit lek zijn. Ventura zou het incident gedetailleerder hebben omschreven in haar aanklacht voor seksueel misbruik en een derde partij zou waarschijnlijk geprobeerd hebben het te verkopen. Daarom wijzen ze naar de overheid als de schuldige.

De verdediging beweert ook dat de huiszoekingen in Combs' huizen in Los Angeles en Florida in maart expres overdag zijn uitgevoerd om zoveel mogelijk media-aandacht te trekken. Ze zeggen dat de media al aanwezig was toen de zoekactie in Los Angeles begon "nog voordat er afzetlint stond", wat erop wijst dat de de pers van tevoren was ingelicht. Combs' advocaten geven ook aan dat de overheid tijdens de invallen onnodig hard optrad tegen zijn kinderen en hen op een plek bracht waar de media het goed kon zien.

Ster advertentie
Ster advertentie