Entertainment

One Direction-oprichter Simon Cowell bekritiseerd na dood Liam Payne: “Denkt alleen aan geld”

foto: EPAfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. One Direction-oprichter Simon Cowell bekritiseerd na dood Liam Payne: “Denkt alleen aan geld”

Simon Cowell heeft inmiddels gereageerd op de dood van Liam Payne. Cowell was degene die Liam Payne, Harry Styles, Zayn Malik, Louis Tomlinson en Niall Horan bij elkaar bracht en de band One Direction vormde. Nu Payne dood is, krijgt Cowell flink wat kritiek te verduren. Volgens sommigen zou de entertainmenttycoon alleen maar aan geld denken en niet aan mensen.

Simon Cowell krijgt harde kritiek van ex-deelneemster The X Factor

Op dit moment ligt Simon Cowell onder vuur. De aanleiding daarvan is de plotselinge dood van Liam Payne. De 31-jarige zanger viel van de derde verdieping van zijn hotelkamer in Argentinië. Vlak na de trieste gebeurtenis, plaatste Katie Waissel een tweet waarin ze Cowell bekritiseerde. De zangeres deed in hetzelfde jaar als Payne mee aan The X Factor. Zo schreef ze in haar tweet: “Mijn hart is gebroken door Liams dood. Als Cowell iets durft te zeggen over dit hartverscheurende verlies, dan is hij een dwaas. We kennen allemaal de waarheid.”

Volgens de zangeres denken mensen zoals Simon Cowell alleen maar aan geld en zijn ze niet bezig met het verzorgen en ondersteunen jonge artiesten. “Het overlijden van Liam is een pijnlijke reminder aan hoe de muziekindustrie mensen verwaarloost. De verantwoordelijken die jonge artiesten zouden moeten steunen, hebben meer aandacht voor winst dan voor mensen. Ze zien talent als een grondstof en dat heeft opnieuw tot een hartverscheurend verlies geleid”, aldus Waissel. Daarbij verwees de zangeres ook naar een interview waarin Simon Cowell zei spijt te hebben dat hij niet de naamrechten had van One Direction.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Simon Cowell besluit toch een post te wijden aan dood Liam Payne

Ondanks de woorden van Katie Waissel, liet Simon Cowell toch zijn verdriet en waardering blijken voor de overleden Liam Payne. Zo schreef hij op Instagram: “Ik ben gebroken. Elke traan die ik laat is een herinnering aan jou. Er waren zoveel mensen die me vroegen hoe je was. Ik vertelde dan dat je aardig, warm, grappig, getalenteerd, bescheiden en gefocust was.” Cowell blikte ook terug op de tijd dat Liam Payne op 14-jarige leeftijd meedeed aan zijn programma The X Factor. Hierover zei de Britse entertainmenttycoon: “Ik moest je op 14-jarige leeftijd zeggen dat het niet jouw tijd was, maar we beloofden elkaar weer te zien. Je hebt nooit opgegeven.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie