Entertainment

Fans beschuldigen Lil Tay van liegen over harttumor: "Is cap en alleen voor views"

foto: YouTube: LIL TAY
  1. Newschevron right
  2. Fans beschuldigen Lil Tay van liegen over harttumor: "Is cap en alleen voor views"

Er is een video verschenen op het Instagramaccount van Lil Tay, waarin verontrustend nieuws wordt gedeeld. Zo staat er in de caption dat Lil Tay "een levensbedreigende harttumor heeft". Fans vertrouwen de post niet helemaal en beschuldigen de jonge artiest ervan dat ze liegt en dat ze dit doet voor de aandacht. "Als je hier nog intrapt, dan heb je echt hulp nodig."

Heeft Lil Tay een harttumor?

Op de video is een echo te zien van iemands hart en hoor je een man op de achtergrond uitleggen wat er precies aan mankeert. Terwijl de muis over de echo heen beweegt hoor je hem zeggen: "Er beweegt een luchtbel op en dat is hetgeen waar we ons zorgen over maken." Daarnaast horen we Lil Tays stem niet op de achtergrond en haar gezicht of enig ander teken van haar aanwezigheid ontbreekt ook in de video. Dit is genoeg reden voor fans om zich af te vragen hoe betrouwbaar de geposte video met het verontrustende nieuws eigenlijk is. Zo reageert iemand: "Ik zocht vandaag toevallig Lil Tay op en vond dit. Ik hoop echt dat het goed met haar gaat, maar is het niet vreemd dat al haar andere berichten zomaar uit het niets zijn verwijderd? En dat we nu een video te zie krijgen die een beetje op een echo lijkt? Wie heeft dit geüpload?"

Sommige fans gaan zelfs een stap verder en noemen Lil Tay een leugenaar. "Is cap en alleen voor views" en "Ik geloof niet meer wat op dit account gepost wordt", wordt er gereageerd. Daarnaast vinden veel fans het verdacht dat alle andere content van Lil Tays account plotseling weg is. Zo schrijft iemand: "Wie heeft haar nu weer gehackt?"

Video niet beschikbaar

Lil Tays dood werd gefaket

De beschuldigingen van fans dat de social media-ster zou liegen, komen niet uit het niets. Vorig jaar augustus kwam namelijk het nieuws naar buiten dat Lil Tay kwam te overlijden op 14-jarige leeftijd samen met haar broer, maar dit bleek allemaal nep te zijn. Haar account was gehackt door een derde partij en in een interview met Rolling Stone legde Lil Tay uit dat dit de schuld van haar eigen vader Christopher Hope was. Hij zou haar gesaboteerd hebben. Volgens de moeder van Lil Tay kon de persoon achter de hoax nog iemand anders zijn dan Lil Tays vader, namelijk haar ex-manager en influencer Harry Tsang. Hij zou een belangrijke rol hebben gespeeld in de situatie. Tsang zou volgens haar de hoax in gang hebben gezet en wilde daarmee een zogenoemde 'Lil Tay crypto coin' promoten.

Na deze bizarre gebeurtenis zijn fans het vertrouwen in het account van Lil Tay dus kwijt, maar ze hopen vooralsnog dat het goed met haar gaat. "Ook al mag ik haar niet zo, toch hoop ik dat ze in orde is", aldus een fan.

Ster advertentie
Ster advertentie